Danijela Štajnfeld u martu ove godine javno je istupila sa optužbom da ju je silovao Branislav Lečić.

Prvi put o tome je govorila u svom dokumentarnom filmu "Zaceli me", kada je rekla da joj je to uradio moćnik iz filmske industrije, da bi kasnije otkrila i identitet.

Međutim, u julu ove godine Više javno tužilaštvo odbacilo je njenu krivičnu prijavu, iako je glumica ostala pri svom stavu.

Branislav Lečić oglasio se nakon toga sa rečima da je to očekivao od samog početka, a sada je prvi put progovorio o svemu u emisiji "Usijanje" na Kurir televiziji.

Glumac je rekao da je lažno optužen, kao i da je sve bila nameštaljka. Takođe je dodao da nije mogao da uradi to za šta je optužen jer se tog dana, prema njegovim rečima, nije ni video sa Danijelom Štajnfeld.

branislav lecic
ATA Images/Antonio Ahel 

Nakon njegovih reči oglasila se i Danijela Štajnfeld na Tviteru sa rečima:

- Ne možeš da me tužiš jer znaš da ćeš da izgubiš. Jer si me silovao. Gomilu dokaza je tužilaštvo zanemarilo i diskreditovalo. Šta ti je trebalo sada da lažeš, valjda iz želje da Srbija čuje ceo snimak? Želja će ti se ostvariti.

Lečić je u "Usijanju" govorio i o audio snimku koji je Štajnfeld objavila još u svom dokumentarnom filmu, a u kom se čuje pitanje "znaš l iti ko sam ja", tvrdeći da je "nije ni pipunuo".

- Naravno da su ljudi mogli da poveruju na osnovu onog montiranog snimka da se tu nešto desilo. Tek u martu je došao red na mene, kada je pustila pravi glas i uperila prstom na mene. Prirodno je da gledaoci poveruju u tu priču, čak bih i ja možda poverovao. Bilo je raznih priča, od toga da li sam ja možda prešao neku granicu, da li je bilo nekog seksa, pa se ona pokajala, nisam je ni pipnuo - izjavio je Lečić, završivši izlaganje tvrdnjom da je "to jedna nameštaljka i kobna spletka".