Kortni Koks publika je najviše zavolela kroz ulogu opsesivno pedantne Monike Geler u seriji "Prijatelji", međutim, godinama je medijske stupce punila umesto sjajnom glumom, neuspelim plastičnim operacijama zbog kojih je uništila svoj izgled.

Kortni je nedavno napunila 57 godina, a iza sebe je ostavila eksperimentisanje licem i konačno prihvatila, kako kaže, da dostojno stari.

Međutim, mnogi ne znaju da je njen privatni život koji se trudila da sakrije od očiju javnosti podjednako zanimljiv kao filmska i televizijska ostvarenja u kojima je igrala.

kortni koks unistila lice operacijama
Shutterstock 

Ovo su neke od najinteresantnijih činjenica iz života čuvene "Monike".

Kortni Koks rođena je 15. juna 1964. u predgrađu Birmingema u Alabami. Tokom osnovne škole trenirala je plivanje i tenis, i to veoma ozbiljno i sa entuzijazmom, jer je sanjala da postane profesionalna sportiskinja.

Osim sportom, bavila se i muzikom, odlično svira klavir i bubnjeve.

Po završetku srednje škole u ​​Alabami, upisala je arhitekturu na koledžu Mount Vernon u Vašingtonu. Ali nikada nije diplomirala jer se tokom druge godine studija zbog modelinga i glume preselila u Njujork.

Pojavljivala se i u mnogim spotovima i reklama. Kortni je zapravo devojka koju je čuveni roker Brus Springstin podigao na pozornicu kako bi zajedno plesali u spotu pesme "Dancing in the Dark".

Zanimljivo je kako je Kortni Koks prva osoba u televizijskoj istoriji koja je javno rekla reč "menstruacija" i to u reklami za tampone.

Filmsi debi imala je 1987. u naučno-fantastičnom filmu "Gospodari svemira", u kojoj je glavnu ulogu Hi-Mena imao Dolf Landgren.

Kada je njen privatni život u pitanju, zanimljivo je i to da je Kortni bila trudna dok je snimala poslednju sezonu "Prijatelja". Takođe, bila je u ozbiljnoj vezi sa Majklom Kitonom od 1990. do 1995. godine.

Sa glumcem Dejvidom Arketom venčala se 12. juna 1999. godine, a par je dobio devojčicu Koko u junu 2004. godine.

dejvid arket i kortni koks nekada
FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia 

Razveli su se 2010. godine, a nakon dve godine pokrenuli su brakorazvodnu parnicu.

Od 2013. je u vezi s Džonijem Mekdejdom, gitaristom britanskog pop benda "Snow Patrol".

kortni koks sa sadasnjim partnerom dzonijem mekdejdom
Shutterstock 

Kortni Koks sada ponovo možemo gledati u novoj sezoni "Prijatelja", a nedavno su se okupili prvi put nakon deset godina prikazivanja, od kojih je poslednja epizoda završena davne 2004. godine. Kortni se tokom svih ovih godina mnogo promenila kada je reč o fizičkom izgledu, a sve njene promene pogledajte u galeriji u nastavku:

Shutterstock Pogledajte kako je Kortni Koks izgledala nekad, a kako izgleda sad.