Ukoliko ste bili ljubitelji čuvene šestorke - Rosa i Monike Geler, Džoija Tribijanija, Čendlera Binga, Fibi Bufe i Rejčel Grin, konačno stižu dobre vesti.

Iako se još u februaru prošle godine potvrdilo da će se snimati specijalna epizoda "Prijatelja", pandemija je umnogome poremetila planove. Međutim, sada je više nego izvesno da se "Friends" vraćaju na male ekrane sa epizodom "The One Where They Got Back Together".

Dženifer Aniston, Kortni Koks, Dejvid Švimer, Met Leblank, Lisa Kudrov i Metju Peri krenuće u nove avanture, a prve scene snimaće se u Los Anđelesu već tokom sledeće nedelje, što su više nego sjajne vesti za sve koji sa nestrpljenjem očekuju povratak jedne od najomiljenijih serija svih vremena.

Dejvid Švimer, poznatiji u seriji kao Ros Geler, gostovao je u emisiji "Graham Norton Show" gde je otkrio datum novog snimanja. Naime, već nakon tog intervjua prošlog vikenda je otputovao u Los Anđeles kako bi se sastao sa svojim starim prijateljima.

"Danas idem u Los Anđeles gde snimamo nastavak "Prijatelja". Jedva čekam da ih sve vidim nakon toliko dugo vremena", potvrdio je.

Reč je o epizodi u kojoj će se prikazati ponovno okupljanje prijatelja nakon mnogih razdvojenih godina, rekao je Švimer.

Snimanje "Prijatelja" završeno je 2004. godine, a svoju je premijeru na NBC kanalu je serija imala 1994. godine, i s vremenom je postala jedna od najuspešnijih i najpopularnijih serija u istoriji televizije. 

Poslednju epizodu gledalo je 52.5 miliona ljudi u Americi - to je bila najgledanija epizoda na televiziji 2000-ih godina.

Serija je poslednjih godina dobila novu generaciju ljubitelja preko Netlfiksa - u 2018. godini bila je druga najpopularnija serija na ovom striming servisu.

Navodno će svako od glumaca za iduću posebnu epizodu zaraditi oko 17 miliona dolara. Epizoda će se emitovati na HBO Maks striming servisu, koji će početi sa radom u maju. Datum još nije objavljen.

prijatelji
printscreen/youtube 

HBO Maks je otkupio prava na seriju za 425 miliona dolara.

"Mislim da ovu epizodu možete da zovete ona u kojoj su ponovo na okupu - okupljamo Dejvida, Dženifer, Kortni, Meta, Lisu i Metjua za specijal na HBO Maksu koji će se emitovati zajedno sa svim prethodnim sezonama Prijatelja", rekao je Kevin Rajli sa HBO kanala.

Glumci će biti uključeni u produkciju epizode.