Najvećim televizijskim zvezdama ključne uloge u uspešnim serijama donose ogromnu platu, ali uplate na njihov račun ne prestaju završetkom snimanja. Davanjem u zakup prava na emititovanje (engl. syndication), redistribuiranjem, izdavanjem na DVD-u, prodajom streaming servisima ili bilo kojim drugim načinom ostvarivanja dodatne zarade izvan onoga što je glumcima prvobitno plaćeno, i glumačkim zvezdama pripada deo tog kolača.

Prema navodima Ceha filmskih glumaca Američke federacije televizijskih i radijskih umetnika, neki glumci ostvaruju dodatnu zaradu, a neki ne. Glavnim glumcima ona u slučaju dugoročnih isplata može prerasti izvornu platu, a sporedni glumci naknadno ne ostvaruju nikakvu zaradu.

Prijatelji

Deset sezona serije 'Prijatelji' emitovano je između 1994. i 2004. godine. Serija je od glumaca Metju Perija, Meta Le Blanka, Kortni Koks, Dejvida Švimera, Lise Kudrov i Dženifer Aniston napravila zvezde, a Dženifer je postala jedna od najbogatijih glumica svih vremena.

Uspeh serije i dalje donosi zaradu glumačkoj ekipi pa je list USA Today 2015. izvestio kako Warner Bros. na Prijateljima godišnje zarađuje milijardu dolara. Svaka zvezda od tog iznosa dobije dva posto, što je 20 miliona dolara godišnje.

Sajnfeld

Jedan od najomiljenijih i najuspešnijih sitkoma svih vremena, serija 'Seinfeld', koja govori ni o čemu, do kraja emitovanja 1998. godine imala je devet sezona. Lavovski deo isplata glumačkoj ekipi ide na račun Džerija Sajnfelda i kokreatora Larija Dejvida.

Prema navodima lista International Business Times, glumci Džulija Luis-Drejfus, Majkl Ričards i Džejson Aleksander nemaju svoj udeo u popularnoj seriji. Po jednom ciklusu zakupa prava na emitovanje serije, pisao je časopis New York Magazine, Dejvid i Sajnfeld mogu da zarade 400 milina dolara.

Svi vole Rejmonda

Stand-up komičar Rej Romano, jedan od najbogatijih dobitnika nagrade Emmy svih vremena, godine 2013. na Forbsovoj listi 100 najbogatijih slavnih osoba zauzeo je 94. mesto. Iako je Forbs spomenuo i njegove uspehe na velikom platnu, poput davanja glasa u franšizi 'Ledeno doba', istaknuto je kako Romano svoje mesto na njoj duguje glavnici godišnje zarade koja dolazi od prodaje prava na zakup dugogodišnjeg CBS-ovog sitkoma.

Naravno, u Forbsu su mislili na seriju 'Svi vole Rejmonda', u devet sezona prikazivanu do 2005. godine, a nastavlja da se reprizira na TV Landu. Na račun za seriju, izveštavali su Forbs i Vanity Fair, Romano godišnje može da zaradi do 18 miliona dolara.

Dva i po muškarca

Između Čarlija Šina i CBS-a 2011. godine izbio je javni sukob zbog glumčevih problema u privatnom životu, zbog čega je na kraju dobio otkaz u seriji 'Dva i po muškarca'. Serija je tri godine pre toga krenula s prodajom prava na zakup i zasluženo je uživala status najbolje ocenjene komedije.

Foxs News nagađao je u to vreme kako će Šin samo na repriziranju zaraditi 100 miliona dolara više od same serije, ali Associated Press izvestio je 2016. da je prodao svoja prava na sudelovanje u dobitku za 27 miliona dolara.