SLUČAJ ALEKA BOLDVINA MENJA FILMSKU INDUSTRIJU? Najplaćeniji glumac doneo odluku zbog koje će snimanja biti drugačija

Američki glumac Dvejn Džonson, poznatiji kao Rok, javno je obećao da na snimanjima više neće koristiti pravo oružje, jer je u slučaju Aleka Boldvina jedan život izgubljen.

Shutterstock

Nakon tragedije koja i dalje trese čitav Holivud, a u kojoj je snimateljka Halina Hačins izgubila život, holivudski glumac Alek Boldvin i njegova supruga neprestano su glavna tema u javnosti.

Pre nekoliko dana naišli su na niz osuda jer su proslavljali Noć veštica, a sada se oglasio jedan od najplaćenijih glumaca Dvejn Džonson, poznatiji kao Rok.

Print Screen / Instagram 

Naime, glumac je u intervjuu za "Variety Johnson" rekao da je skrhan bolom zbog vesti o smrti Haline Hačins, kao i da ga je tragedija naterala da razmišlja o snimanjima u budućnosti.

- Jedan život je izgubljen - rekao je Rok.

- Mogu da govorim samo u svoje ime, ali bez imalo sumnje vam mogu reći da u svim filmovima koje ćemo raditi sa "Seven Bucks Productions", bili to filmovi, TV serije ili bilo šta drugo, nećemo koristiti pravo vatreno oružje - rekao je glumac i tom odlukom oduševio milione.

Patriot Pics / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

- Produkcijska kuća će od sada koristiti plastično oružje, a specijalni efekti biće izvedeni u post-produkciji. Trošak nam nije važan.

- Strašno je što se to moralo dogoditi da bi nešto promenili - zaključio je Rok, koji je ujedno prijatelj Aleka Boldvina.

Podsetimo, Boldvin, koji je bio producent i glavni glumac filma "Rust", vežbajući za scenu, pritisnuo je okidač pištolja ne znajući da se u njemu nalazi pravi metak.

Snap Stills / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Metak je prošao kroz telo snimateljke Haline Hačins i zaustavio se u ramenu reditelja Hoela Souze. Ona je umrla, a on je nakon kraćeg lečenja pušten iz bolnice.