Američka manekenka Kendal Džener (25) se otvorila je dušu i progovorila o svom mentalnom zdravlju u novom intervjuu za magazin "Vogue", čiju naslovnicu krasi ovog meseca.

Naime, poznata manekenka i rijaliti zvezda je ovog puta bila iskrena u vezi sa svojim borbama sa mentalnim zdravljem, otkrivajući da je zbog anksioznosti ponekad osećala da "umire".

Supermodel je počela da doživljava jaku anksioznost kada je imala samo 8 godina i nije razumela šta joj se dešava.

- Sećam se da sam bila zaista mala, rekla bih da sam imala 8, 9 ili 10 godina, i imala sam kratak dah i odlazila kod mame i to joj govorila, prisetila se Dženerova za "Vogue".

Ona je otkrila da kada joj je karijera napredovala, njena anksioznost se pogoršavala.

- Mislim da me je prezaposlenost izbacila iz kontrole, ispričala je Kendal.

- Nekada se osećam kao da treba da me hitno odvezu u bolnicu, jer mislim da mi srce otkazuje, ne mogu da dišem i treba mi neko da mi pomogne. Ponekad pomislim da umirem, dodala je.

kendal džener
LA3-Max-Clint / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Uprkos ogromnom bogatstvu i uspehu 25-godišnjakinje, Džener je podsetila gledaoce da je ona samo čovek.

- Ne radi se o tome šta neko ima, već o tome da svi imaju osećanja, zaključila je ona.

Popularna manekenka Kendal Džener proglašena je nedavno za jednu od top 50 manekenki na svetu, u izboru popularnog sajta Models.com. Kendal je tako stala rame uz rame sa mnogim poznatim manekenkama, kao što su Edi Kempbel, Lindzi Vikson, Džordžija Mej Džeger i Džidži Hadid, koja je takođe debitantkinja na ovoj listi. Više njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

Shutterstock, Profimedia Kendal Džener