Za brojne zvezde se priča da su uprkos slavi i bogatstvu ostale skromne i prizemne, te da ljude tretiraju sa poštovanjem. Ipak, postoji i ona druga strana medalje, na kojoj su oni koji smatraju da imaju pravo da druge tretiraju kao da su niža bića, samo zato što su poznati.

Baš iz toga razloga, sve je više konobara i hostesa na TikToku koji na svojim profilima otkrivaju prava lica nekih ličnosti. Ispostavilo se da su brojne zvezde "mice" samo pred kamerama. 

Jedna od Tiktokerki koja je prva započela trend bila je bivša konobarica iz Los Anđelesa koja je uslužila brojne poznate. Njeni videi imaju milionske preglede, a ubrzo su joj se pridružili i drugi konobari koji su takođe podelili svoja iskustva. 

@theanniebond

Remember restaurants? #greenscreen#ratingthings#ratingcelebrities#ladygaga

♬ original sound - Annie Bond

Ašer 

Poznati pevač često se vodi parolom "znate li vi ko sam ja", međutim, i kad se ispune svi prohtevi, retko ostavlja napojnice, a jednom prilikom je ostavio autogram umesto da plaćanja računa. 

En Hatavej

Glumica je poznata kao jedna od najtežih za saradnju, a ništa manje zahtevna nije ni u restoranima. Naime, jednom prilikom je čak 4 puta vratila doručak u kuhinju. Naručila je poširano jaje, avokado i tostiranu kiflu, međutim, prvi put joj jaje nije bilo dovoljno rovito, drugi put joj je kifla bila premalo tostirana, treći put se jaje ohladilo, a četvrti jer je shvatila da joj se više jede prženo jaje.

Kendal Džener

Ogroman skandal preplavio je stupce štampe kada je Kendal Džener izašla iz jednog restorana bez plaćanja, a kada je do nje dotrčala konobarica, od čije bi plate gazda restorana odbio trošak, Kendal joj je besno bacila novac u lice.  

Kendal Džener
Shutterstock Kendal Džener

Maraja Keri je jednom prilikom dovela ogromnu grupu ljudi, a potom zahtevala da ostanu otvoreni i nakon radnog vremena "jer im je lepo i ne žele da idu", Britni Spirs je poznata kao neko ko ostavlja mizerno male bakšiše (na račun od 500 dolara ostavila je manje od 20 dolara napojnice), a isto se ponaša i glumica Ketrin Zita Džons koja na sve to konobare tretira kao da su niža bića. 

Džon Travolta uglavnom pravi scene ako hrana nije baš onakva kakvu je zamislio, a Kirsten Danst ne samo da ne ostavlja bakšiš već se uopšte i ne obraća pomoćnom osoblju, a takođe su mnogi komentarisali da je njena higijena uvek bila diskutabilna, te da su se gosti restorana žalili na njen neprijatni miris. 

džon travolta
Shutterstock 

Rubi Rouz, zvezda serije "Orange is a new black", krenula je da lomi po restoranu, i čak da gađa pomriftom barmena. Na kraju je izbačena sa tog mesta. 

Hejli Biber

Hejli Biber, ne samo da ne ostavlja napojnice, već je veoma neprijatna prema konobarima i hostesama. Ona se čak našla i u Tik tok seriji jedne korisnice ove društvene mreže, koja je na svom profilu otkrivala ponašanje brojnih poznatih ličnosti. 

@juliacarolann

These are just my personal experiences, pls take with a grain of salt xo #greenscreen#manhattan#fyp#foryoupage#celebrity#rating#newyork

♬ OUT WEST (feat. Young Thug) - JACKBOYS & Travis Scott

Nakon što je video postao viralan, Hejli joj se izvinila javno. 

Listi se pridružila i bogata naslednica i bjuti mogul Kendal Džener, koja takođe ostavlja male bakšiše i veoma je neprijatna prema konobarima. Takođe, kako kaže, nikad ne zakazuje sto, "jer svi znaju ko je ona".

kajli dzener
printscreen/Tik Tok/juliacarolann 

Ipak, konobari su složni oko jednog - neke stvari su svim tim zvezdama zajedničke. Jedan od urednika čuvenog portala BuzzFeed, Stiven Lakonte i sam se nekad bavio konobarskim poslom tokom studentskih dana. Otkrio je i neke od najčešćih slučajeva koje je imao sa gotovo svim "zvezdicama" koje su poznate po bahatom ponašanju.

"Znaš ti ko sam ja?"

Srećom, ovako nešto nikada nećete čuti od velikih zvezda, već uglavnom od malih, koje opijene slavom, pokušavaju na takav način da se izdignu iznad drugih. 

Ovde spada i ono da smatraju da su poznatiji nego što zapravo jesu. I veoma se ljute kad im kažete da ne znate ko su.

Redovno traže popust

Mnogi restorani nude popuste, ali kao po nekom pravilu, uglavnom su te iste slavne ličnosti one koje popust i traže. S obzirom na sume koje zarađuju, neko će pomisliti da im par dolera uštede neće doneti takvu olakšicu za kućni budžet, ali očigledno im je svaki dinar važan.  

konobar
Unsplash/Lefteris kallergis 

Ne ostavljaju bakšiš 

Iako većina konobara ima male dnevnice, vlasnici se uglavnom oslanjaju na bakšiš gostiju kako bi radnici ipak zaradili koliko-toliko pristojnu sumu novca. Ipak, neke "zvezde", iako to znaju, a neretko su i same radile takve poslove, kao po nekom pravilu nikada ne ostavljaju bakšiš.

Uvek traže bolje stolove i nemaju rezervacije

Da se ne lažemo, slavni uglavnom i dobijaju najbolje stolove, ali mnogi smatraju i da samo zato što su slavni ne moraju da rezervišu unapred. Na kraju se uvek urgira kako bi sto uopšte i dobili i redovno se završava onim da su nezadovoljni uslugom. 

Traže sve besplatno u zamenu za reklamu

Šta reći na ovu temu. Ali "promocija na Instagramu" ili dobar glas da je tu bio taj i taj, zaista ne plaća račune. Iako se ovako nešto uglavnom odnosi na influensere, nađe se tu i tamo neka zvezdica koja pokuša na ovakav način da dobije sve za džabe. 

Lista bi se mogla nastaviti unedogled, a može se slobodno spomenuti i naručivanje van menija šta im padne na pamet, neobraćanje direktno konobaru (i tretiranje istih kao da su niža bića), nametnje njihovih pravila ostalim gostima restorana i slično.