Iako je vredno radio kako bi bio jedna od najvećih i najuspešnijih zvezda današnjice, još od početka karijere, Džastin Biber bio je meta otvorene mržnje, negodovanja i oštrih komentara na društvenim mrežama, zbog onoga što radi i kako se predstavlja u javnosti.

Scenario se ponavlja i sada, nakon što je pevač predstavio novu frizuru. 

Biber je napravio dredove zbog kojih su ga prvo izvređali jer mu, po mišljenju mnogih, ne pristaju, a sada ga se optužuje i za vređanje kulture. Ovim potezom pevač je pokazao da ne uči iz svojih grešaka, jer je momentalno optužen za kulturnu aproprijaciju, što se desilo i davne 2016. godine, kada je pevač imao istu frizuru.

džastin biber
Instagram 

"Belci baš vole da kradu sve iz naše kulture", napisao je jedan od njegovih tamnoputih pratilaca.

"Neverovatno je da sami ne shvataju da je ovo uvreda kulture", "Kako neosetljivo" i "Najbolje je da se obriješ i prestaneš s ovakvim glupostima", samo su neki od komentara koji mogu da se pronađu ispod pevačevih poslednjih fotki.

Među njima ima i onih koji su jasno obrazložili šta ih je razljutilo, tačnije zašto u određenim slučajevima to smatraju neprimerenim.

"Kada ugledam belu osobu u vodećim medijima s crnačkom frizurom to me razljuti. Ljuta sam jer ti standardi ne postoje kad tu istu frizuru ima crna osoba. Ne možeš da nosiš nešto tako istorijski važno i ignorisati pritom borbu koja stoji iza te frizure i koja ju predstavlja", oštra je bila Stefani Koen, suosnivačica Halo Collective, organizacije koja se bavi baš tim pitanjima poput identiteta frizura.

"Biber nema pravo da nosi tu frizuru. Moje razumevanje nekoga ko nosi nešto što nije specifično za njegovu kulturu ili etničku pripadnost, jeste da ako ne može da govori u prilog crnaca ili manjinskih prava i biti dosledan saveznik, onda nema pravo da nosi nešto poput dredova", zaključila je Koen.

Naime, dredovi i „pletenice“ su tradicionalne frizure koje imaju veliki kulturni značaj među afričkim narodima. To nisu bile samo frizure, već i simbol društvenog statusa i deo identiteta pojedinaca. Mladi pevač se za sada nije oglašao povodom kritika na račun njegovog novog imidža.