Nije retkost da su velike zvezde do uspeha imale više nego trnovit put. Ista priča je i sa holivudskom zvezdom i miljenikom žena, Metjuom Mekonahijem.

Glumac je napisao autobiografiju "Greenlights" koja je preko noći postala bestseler.

Knjiga je nastala nakon 52 dana izolacije u pustinji u Teksasu, a u njoj je govorio, izmeđuostalog, i o teškom detinjstvu koji je obeležio turbulentan i često nasilan odnos njegovih roditelja.

Mekonahi je rođen u 1969. godine u teksaškom Uvaldeu. Njegova majka Meri Katlin bila je spisateljica i učiteljica, a otac Džim lokalni naftni biznismen koji se zamalo nakon srednje škole profesionalno bavio američkim fudbalom.

"Ja sam najmlađi od trojice braće i sin sam roditelja koji su se dvaput razveli i tri puta venčali jedno s drugim", napisao je glumac. Otkrio je i kako mu je otac preminuo 1992. godine od infarkta dok je vodio ljubav s njegovom majkom.

I dok je u biografiji nekoliko puta naglasio kako ih je oboje jako voleo, priznao je i kako je bilo teško odrastati u nezdravom okruženju koje su priredili njemu i njegovoj braći. Burnu vezu svojih roditelja u biografiji je dočarao kroz nekoliko primera.

Prisetio se jedne večeri kada mu je bilo samo pet godina i kada je njegov tata za večerom zatražio još jednu porciju krompira.

"Siguran si da želiš još, debeli?", upitala je tada njegova mama oca, te je nastavila da mu se ruga zbog kilaže, a Metju i njegova braća znali su da se sprema nešto loše.

"Tata je preokrenuo celi sto, podigao se i krenuo prema mami, a ona je odmah potrčala da zove policiju", napisao je. Stvari su zatim postale još gore jer njegov otac prignječio njegovu mamu uza zid, a ona ga je udarila po licu slušalicom telefona i slomila mu nos.

Zatim je opisao njihovu borbu u kojoj je ona u ruci imala nož, a on bocu kečapa. Na kraju su oboje bili prekriveni kečapom i krvi, dok se Metju sa braćom skrivao iza kauča.

"Pali su na kolena na kuhinjski pod koji je bio prekriven kečapom i krvi... i počeli da vode ljubav", prisetio se glumac u biografiji.

"Tako su se moji roditelji voleli", zaljučio je.

metju mekonahi
printscreen/youtube 

U knjizi Mekonahi navodi i šokantno otkriće da je njegov otac umro "dok je doživljavao orgazam" tokom seksualnog odnosa sa svojom suprugom, glumčevom majkom.

Mekonahi se, izmeđuostalog osvrnuo i na traumatična dešavanja iz mladosti, od kojih je i ucena da sa 15 godina izgubi nevinost, ali i nemili događaj kada je sa samo 18 bio žrtva seksualnog nasilja od strane odraslog muškarca.

Inače, "Greenlights" je trenutno jedna od najprodavanijih knjiga u poslednjih 10 godina, čemu se ni sam glumac nije nadao kada ju je objavio.