Sin jednog od omiljenih holivudskih glumaca Toma Henksa i mužičarke Rite Vilson, 30-godišnji Čet Henks našao se na tankom ledu i na udaru kritika zbog rasističkog ponašanja nakon što je lansirao kolekciju odeće i njenog kontroverznog naziva "White Boy Summer".

Naime, Čet je odlučio da dizajnira odevne predmete na kojima se nalaze gotički natpisi koje inače koriste nacionalisti i koji su slični nemačkim nacističkim simbolima koji su krasili i naslovnicu knjige Adolfa Hitlera "Mein Kampf".

"Hmm, nažalost ova garderoba deluje agresivno rasistički", "Ovo je nešto što bi belci trebali da izbegavaju", neki su od komentara na društvenim mrežama. Ipak čini se kako se on ponosi svojim kreacijama što je objavio i na svom Instagramu"Ponosni dečaci će kupovati ove stvari. Imam osećaj da će ovo leto biti leto belih dečaka. Shvatite to kako želite, ne govorim ovde o Trampu. Pričam o sebi i belim momcima poput Džeka Harloua, znate na šta mislim? Javite mi ako i vi mislite isto i budite spremni. Jer ja jesam", napisao je uz objavu, a inače, naziv "Ponosni dečaci" nosi jedna američka kranje desničarska grupa.

Čet je ovih dana uhvaćen dok je snimao promotivni video za svoj brend na ulicama Los Anđelesa, a društvo mu je pravila devojka u minijaturnom bikiniju koju nije ispuštao iz ruku.

Iako je pokušao da objasni da njegov projekt nije rasistički nastrojen i da želi da širi dobre vibracije, mnogi mu to nisu poverovali i zgražavaju se zbog njegovog ponašanja.

Čet se nedavno našao i usred skandala i javnog prepucavanja s bivšom devojkom Kianom Parker nakon što je objavio video u kom mu je lice prekriveno krvlju i optužio ju da ga je napala nožem. Prema njegovim rečima stvari između njih su eskalirale nakon što su prekinuli jer je saznao da mu je ukrala hiljade dolara, odnosno potrošila ih s njegovih kreditnih kartica.

Sada je tuži za napad i krađu i traži da mu vrati sve što je ukrala od njega. Ranije, još 2014. godine primljen je na rehabilitaciju zbog zavisnosti od kokaina jer se, kako je rekao, s zavisnošću borio još od tinejdžerskih dana. Tu su i brojne bizarne objave koje je objavljivao na društvenim mrežama, a sve to je dovelo do toga da ga zovu crnom ovcom ugledne holivudske porodice.

tom henks sa ženom
Nancy Kaszerman / Zuma Press / Profimedia