Pred njenom lepotom, malo ko je ostao ravnodušan. Džesika Alba, jedna je od holivudskih zvezda koju obožavamo, a malo ko zna kakva se priča krije iza osmeha ove lepotice. 

U nedavnom intervjuu za "Bustle", glumica je otvorila dušu o detinjstvu, porodici, bolesti, deci i karijeri, i otkrila neke nepoznate detalje. 

Kako kaže, detinjstvo joj je obeležila usamljenost, i hrornične bolestizbog kojih je do 11. godina morala da ode na čak 5 operacija

U intervjuu je istakla da je bez zdravlja teško biti srećan. "Odrasla sam sa hroničnim bolestima. Imala sam pet operacija do 11. godine. Borila sam se i sa alergijama, i mnogo puta sam bila hospitalizovana kao dete". 

Iako je njeno detinjstvo bilo obeleženo zastrašujućim stvarima, Džesika ipak kaže da je uspela da nađe i neke pozitivne strane u celom iskustvu koje je prošla. 

Zbog bolesti sa kojima se borila kao dete, glumica je sada mnogo više obraća pažnju na zdravlje svoje dece. 

Podsetimo, lepa brineta ima troje dece: Honor (12) i Heven (9) i Hejs (3) sa suprugom Kešom Vorenom, a karijeru je odlučila da stavi na drugo mesto kada je rodila svoju prvu ćerku, davne 2008. godine. 

Na pitanje zašto je izabrala porodični život naspram karijere, odgovorila je da joj se pred oči uvek vrati to bolesno dete koje je bila i koje je samo želelo da živi. 

"Imala sam taj pravi trenutak, želela sam da živim i napredujem, i provedem što više vremena sa ovom malom osobom koju donosim na svet i ostanem tu što duže mogu", objasnila je Alba.

dzesika alba sa decom
printscreen/youtube/Jessica Alba 

Džesika je kao dete morala je da se izbori sa atelektazom pluća (delimičnog nedostatkom vazduha zbog čega pluća kolabiraju), koju je dva puta pobedila, zatim upale pluća od koje je jedne godine čak pet puta bolovala, ciste na krajnicima i opsesivno-komplusivne neuroze. Zbog lošeg zdravlja često je izostajala iz škole pa nije ni imala priliku da stekne prijatelje. Kada je napokon prevazišla zdravstvene probleme, završila je srednju školu sa 16 godina, a zatim pohađala "Atlantic theater company".

Na sve to, kako kaže, prisiljena je da odrasta brže nego druga deca jer je i njena majka obolela od kancera. Nedavno je lepa glumica objavila na svom Instagram profilu da se i njen otac bori sa rakom štitne žlezde. 

- Moju porodicu čeka težak period. Ponekad mislim da neću smoći snage, ali onda se trgnem i kažem sama sebi da moram. Moram biti jaka, moram biti hrabra, moram se suočiti s istinom i stojički je podneti. To je život, satkan od divnih i teških trenutaka. Boli me, ali i to će proći - poručila je Džesika.