Princeza Šarlot proslavila je 2. maja svoj deveti rođendan, a tom prilikom na mrežama je osvanuo njen portret koji je uslikala upravo Kejt Midlton. 

Očekivano, osim čestitki, ispod objava zaređala su se i pitanja na koga zapravo Šarlot najviše liči. Dok jednu smatraju da je preslikana otac, princ Vilijam, drugi smatraju da jako podseća na Dajanu, i to ne samo likom, već i energijom. 

Opet, bilo je i onih koji tvrde da je Šarlot preslikana Elizabeta, a kada uporedite fotografije, nije teško pronaći sličnost sa svima njima. 

Ustalom, pogledajte i sami: 

Međutim, sada je na mrežama osvanulo novo poređenje, i svi su saglasni da je jezivo koliko je Šarlot nalik ovoj članici kraljevske porodice.

Žena koja je na fotografiji je niko drugi do ledi Sara Šato, ćerka princeze Margaret, sestre koju je uništila pokojna kraljica Elizabeta. 

Šarlot i ledi Šato su preslikane, zbog čega se još jednom povela priča upravo o nesrećnoj Margaret čiji se život neslavno završio, a svemu je "kumovala" njena krv.

Princeza Margaret imala je samo šest godina kada je njen ujak abdicirao i zauvek promenio život svoje porodice. Navodi se da se, kada je čula za ovo, okrenula starijoj sestri i rekla: "Da li to znači da ćeš ti biti kraljica?" Kada je 10-godišnja Elizabet odgovorila: "Pa, pretpostavljam", Margaret je odgovorila "jadna ti".

princeza Margaret nekada.
Keystone Archives / Heritage Images / Profimedia 

Dok je Elizabeta vladala, mlađa i lepa Margaret je bila ona koja je živela kao kraljica.

"Ona je bahati snob koji se rođenoj baki rugao jer je nižeg staleža", rekla je jedna pripadnica britanskog dvora o sestri kraljice Elizabete II, princezi Margareti, šezdesetih godina prošlog veka.

"Budi se u devet, doručkuje u krevetu i onda dva sata čita novine koje razbaca po sobi. Kupa se sat vremena, oblači svaki dan drugu haljinu i pije votku oko 11. Nešto kasnije popodne silazi na lagani ručak od tri jela tokom kojeg ona i njena majka popiju flašu vina", rekao je njen batler kasnih sedamdesetih.

princeza Margaret živela je poput kraljice iako to nije bila
Gunther / Pix / INC / Camerapress / Profimedia 

Nije tajna da je Margaret bila očeva i majčina miljenica, a ni njenoj starijoj sestri Elizabeti nije smetalo što ona na svim druženjima privlači više pažnje.

"Elizabeta je moj ponos, a Margaret moja sreća", rekao je kralj Džordž VI o ćerkama. Mlađu je tako razmazio da su se diplomate zgražavale njenim ponašanjem, a njoj je bio dozvoljeno da sa njima sedi na večeri.

Kako legenda kaže, Margaret je nosila tijare u kadi, kupala se u mleku i porodici priređivala raznorazne skandale. Obožavala je zabave, alkohol, flertovanje, a kasnije i vanbračne afere, a po jednoj je naročito ostala upamćena.

Javno je otkrila vezu sa kapetanom Piterom Taunsendom koji se zbog nje razveo od supruge sa kojom je imao dvoje dece.

Elizabeta, tek što je postala kraljica, zamolila sestru za malo strpljenja da "sredi prilike u zemlji", pa tek onda da da svoj nužni blagoslov za brak. Kraljica je takođe morala da da saglasnost za brak prema Kraljevskom zakonu o brakovima, kao i da traži dozvolu parlamenta.

U međuvremenu su se mobilizovali političari i Crkva pa javno izrazili kako ne mogu da podrže brak između razvedenog muškarca i princeze.

Margaret, iako je Taunsenda iskreno volela, se ipak odlučila za prestiž, titulu i bogatstvo - a sve bi to izgubila da je rekla "da" muškarcu koji se zbog nje razveo.

Princeza Margaret nije prebolela jedinog čoveka kog je iskreno volela
Reginald Davis / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Samo dan nakon što joj je on javio da se verio sa jednom Belgijankom, Margaret je javno obelodanila da se udaje. Međutim, ni ovaj odabranik nije naišao na odobrenje Engleske javnosti. U pitanju je bio fotograf Entoni Armstrong-Džouns, a većini se nije svidela udaja u "niže građanske slojeve", ali i to što je reč o čoveku koji je pre braka sa princezom, otvoreno uživeo u divljem s***u i orgijama sa muškarcima i ženama.

Zanimljivo je i da je tokom čitavog života vodila povremenu prepisku sa svojom prvom ljubavlju Piterom Tauzendom, a kažu da bi njen život bio potpuno drugačiji da je mogla da se uda za njega bez posledica. Navodno se kraljica Elizabeta silno kajala zbog odluke da im ne dopusti da se venčaju, jer je upravo njeno odbijanje "nateralo" Margaret da joj zagorča život i kontinuirano bruka kraljevsku porodicu.

Ipak, to nije bio kraj njenih afera. Za neke se čak nije ni trudila da sakrije, navodno je bila čak i sa rokerom Mikom Džegerom iz Roling Stonsa, ali veza s mlađanim Rodi Levlinom razorila je do kraja njen brak nakon što su ih fotografi uhvatili kako zajedno plivaju ispred njenog imanja na ostrvu Mistik.

Laburisti i golemi deo građana javno ju je prozvao "snobovskim parazitom koji ništa ne radi". Elizabeta ju je pravdala time što se Margaret nije udala za jedinog muškarca kojeg je ikada volela, a krivila je najviše sebe zbog toga.

Poslednje dve decenije provela je pazeći na narušeno zdravlje jer je, poput svog oca, neprestano i mnogo pušila i pila. Nesreća u kojoj je opekla stopala naterala ju je da koristi i kolica.

Pročitajte još: PITALI SU AI KAKO ĆE PRINCEZA ŠARLOT IZGLEDATI KADA ODRASTE I... NISTE SPREMNI ZA REZULTAT: Ne možemo da je se nagledamo

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Fotografije Kejt Midlton iz mladosti TikTok/royallover805

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!