Odavno je jasno da kraljevska porodica krije brojne tajne od očiju javnosti. Neke od njih saznale su se jer su neki bili dovoljno hrabri da progovore, pre nego što su platili glavom, kao što je mišljenje da se desilo sa princezom Dajanom. Princ Hari, koji se poslednji drznuo da otkrije mračne strane sopstvene krvi žestoko je platio cenu, a voleli ga ili ne, ne može se reći da je u slučaju britanske porodice sve "čisto". 

kraljevska porodica krije brojne tajne.
ROTA / Camerapress / Profimedia 

Tako je jedna od možda najčuvanijih tajni bila ta da je pokojna kraljica Elizabeta imala dve sestre za koje je striktno bilo naređeno da se drže van očiju javnosti. U pitanju su Nerisa i Ketrin Bouz-Lajon, inače njene sestre od tetke sa majčine strane, koje su rođene sa teškim invaliditetom koji su bili skriveni od javnosti sve do 1987. godine.

Kraljica Elizabeta krila je dve rođake sa majčine strane.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Nerisa i Ketrin bile su ćerke Džona Herberija Bouz-Lajona i njegove žene Fenele. Džon je bio brat ledi Elizabet Bouz-Lajon, tako da su dve ćerke bile prve rođake kraljice Elizabete II i princeze Margaret, delile su jedan par bake i deke. Nerisa je rođena 1919. godine, a Ketrin 1926. godine.

Obe devojčice su rođene sa teškim smetnjama u učenju i sa intelektualnim teškoćama. Godine 1963. časopis pod nazivom Burke's Peerage je tvrdio da je Nerisa umrla 1940. i da je Ketrin umrla 1961. Godine 1987. otkriveno je da je Ketrin još uvek živa, a da je Nerisa umrla 1986. godine, tako da je njihova priča postala glavni fokus.

Obe sestre nikada nisu naučile da pričaju. Smeštene su u bolnicu Erlvud. Medicinske sestre intervjuisane u bolnici tvrdile su da sestre nikada nisu dobile poklone, božićne ili rođendanske čestitke, niti novac i da ih nikada nije posetio nijedan član kraljevske porodice. Ovo je bilo strašno nečuveno, pogotovo ako se uzme u obzir da je njihova tetka, kraljica majka, bila pokrovitelj dobrotvorne organizacije za ljude sa poteškoćama u učenju.

Izvori koji su poživeli dovoljno dugo da ispričaju istinu, rekli su da su i Nerisa i Ketrin "živele kao psi", te da su sahranjene krajnje nehumano.

Pročitajte još: KONAČNO OTKRIVENA POSLEDNJA TAJNA KRALJICE ELIZABETE: Pored njene samrtne postelje pronađena zaključana crvena kutija

Nerisa je umrla 1986. godine, i sahranjena gotovo u plastičnoj vreći, a plastična etiketa i serijski broj bili su jednino obeležje njenog groba. Nadgrobni spomenik dobila je mnogo kasnije, tek kada je njen identitet objavljen. Nijedan član kraljevske porodice nije prisustvovao njenoj sahrani.

Ketrin je ostala u Rojal Erlsvud ustanovi za mentalno obolele osobe do 1997. godine, kada je ova institucija zatvorena zbog tvrdnji o zlostavljanju pacijenata, pa je prebačena u drugi dom u Sariju, gde je kasnije i umrla u 87. godini. Ketrin je preminula 2014. godine, a smatra se da ni jedan član kraljevske porodice nije prisustvovao ni njenoj sahrani.

ketrin je dobila samo običan krst.
Andrew Stehrenberger / Alamy / Alamy / Profimedia 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Kraljica Elizabeta Princeza Diana YouTube/Princess Diana

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!