Princ Čarls konačno je postao kralj prošle godine, a dobro je poznato da je to nešto što je jedva čekao, u čemu prilog ide činjenica da je, još dok je Elizbeta bila živa, u jednom trenutku umalo preoteo presto svojoj majci.

Međutim, sve ono što je radio u prošlosti, čini se da će doći na naplatu i to možda brže nego što se mislilo.

Kralj Čarls je žarko želeo da bude kralj.
Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia 

Naime, nije tajna da je svojevremeno ledi Dajana bila daleko popularnija od svog supruga kojem je upravo zbog afere sa Kamilom jezivo opala popularnost u narodu. 

Dajana je smatrala da Čarls ne treba da bude kralj.
NILS JORGENSEN / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Sa druge strane, čak i kasnije, rasla je popularnost drugog člana njegove porodice, princa Vilijama, pogotovo nakon smrti ledi Di. Dajana je znala da će Vilijam jednog dana biti kralj, a imala je želju da Čarls prepusti presto svom sinu. Sa tim je bila saglasna i Elizabeta koja je i te kako znala da je Vilijam pun pogodak za kraljevstvo.

princ Vilijam sve je popularniji u narodu.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Dajana je čak u intervjuu iz 1995. godine govorila o svojim željama za budućeg kralja, princa Vilijama. 

"Čarls se ionako oseća vrlo nesigurno zbog anketa koje pokazuju da je Vilijam mnogo popularniji od njega među Britancima, a zna i da je kraljica toga svesna. Zato se boji da bi se Dajanina poslednja želja mogla ostvariti", rekao je svojevremeno izvor blizak kraljevskoj porodici.

Ledi Dajana je zahtevala od bivšeg muža da prepusti presto Vilijamu.
Richard Gillard / Camerapress / Profimedia 

Isto tako je rekla da Čarls ne bi smeo da postane kralj. Naravno da ovako nešto Čarlsu nipošto ne odgovara, jer je više nego jasno koliko žarko želi da postane "vrhovna kruna Britanije".

- Čarls se ionako oseća vrlo nesigurno zbog anketa koje pokazuju da je Vilijam puno popularniji od njega među Britancima, a svestan je i da je kraljica toga svesna. Zato se boji da bi se Dajanina poslednja želja mogla ostvariti - rekao je izvor i dodao kako bi to mogla biti "Dajanina osveta Čarlsu iz groba".

ČArls se plaši Vilijamove popularnosti.
Raymond Tang / Alamy / Alamy / Profimedia 

Sa druge strane, strani mediji su analizirali ove navode i zaključili kako ne postoje saznanja da su Dajanine poslednje reči pre smrti bile o princu Vilijamu, ali veruje se kako se dugo znalo da je to bio njen stav oko nasleđivanja krune.

Međutim, Dajanino "proročanstvo" da će upravo Vilijam biti popularniji od Čarlsa vidljivo je sada više nego ikad, što navodno čak i ne odgovara kralju. Zato i ne čude nagađanja izvora koji tvrde da je za Čarlsa najgora solucija to da ga narod manje voli nego bilo kog drugog, te da, kako dani odmiču, sve se čini da ga polako ali sigurno stižu Dajanine reči.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!