Slavni glumac Žerar Depardje priveden je u policijsku stanicu u Parizu radi ispitivanja nakon što su ga dve žene optužile za se*sualno zlostavljanje. Jedna tvrdi da ju je neprikladno dodirivao protiv njene volje 2014. na setu filma "Mađioničar i Sijac", dok je druga to isto tvrdila za incident koji se dogodio 2021. na setu filma "Zeleni kapci" Žana Bekera.

Mnogi poznati pripadnici kulturne scene u Francuskoj, uključujući i predsednika Emanuela Makrona, stali su u odbranu Depardjea.

Nažalost, ovo nije prvi put da se slavni glumac našao u centru skandala. Pre nekoliko godina je takođe bio pod istragom jer je optužen da je koleginicu glumicu Šarlot Arnould silovao u svom domu. 

Žerar Depardje je uhapšen zbog zlostavljanja
Tiziana FABI / AFP / Profimedia 

On je javno demantovao braneći se da ga sve te priče "uništavaju". Takođe je priznao da Arnould poznaje otkada je bila devojčica, te da je pristala na seksualne odnose sa njim.

"Među nama nije bilo ni stege, ni nasilja, ni protivljenja", napisao je u pismu gde se navodi da je Arnould bila ljuta jer je on odbio da ona nastupi na pozornici sa njim.

Žerar Depardje je poručio da njegovo često opijanje može da bude šokantno, ali da on nije ni silovatelj ni predator.

Inače, istraživačka novinarska platforma Mediapart, koja ima sedište u Parizu, objavila je dosije sa navodima protiv njega, tvrdeći da Depardje "redovno pristupa lovu na žrtve", čak i tokom snimanja, uključujući i navodni incident tokom rada na Netflixovoj kriminalističkoj drami "Marseille".

2005. godine je udario fotoreportera koji ga je u Firenci slikao u kupovini sa mladom ženom. Dario Orlandi izjavio je na sudu da ga je glumac prvo pozvao da mu priđe i onda ga iz sve snage udario glavom u lice.

Depardje se branio tvrdnjom da je Orlandi paparaco, što je ovaj negirao. Glumac je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 800 evra.

Na letu od Dublina do Pariza 2011. godine putnicima je zabranjen odlazak u toalet za vreme poletanja. Glumac nije mogao da se suzdrži, pa je pred svima urinirao u praznu bocu i ostavio mrlju na tepihu jer se boca prosula.

Pripreme za poletanje su zaustavljene, a Depardje je bio primoran da napusti avion. "Nisam čudovište. Samo sam čovek koji ima svoje potrebe", rekao je kasnije u jednom intervjuu.

Glumac je izazvao negodovanje kad je 2013. godine prihvatio rusko državljanstvo protestujući protiv predloženog poreza na bogate u Francuskoj. Dokumenta mu je lično uručio Vladimir Putin na svečanoj večeri, a glumac je uzvratio pohvalama na njegov račun. "Ruska nacija treba upravo ovakvu osobu. Putin se trudi da Rusima vrati dostojanstvo".

Godinu dana kasnije u alkoholisanom stanju pao sa je motora u Parizu u toku dana. Osuđen je zbog ne dolaska na ročišta i trostruko veće količine alkohola u krvi od dopuštene.

Depardje je potom nekako uspeo da dobije belgijsku vozačku dozvolu što mu je omogućilo da i dalje nesmetano vozi u Francuskoj.

Njegovi nepromišljeni potezi koštali su ga čak i prestižne nagrade Oskar, za koju je glumac bio nominovan 1991. godine za ulogu u "Cyrano de Bergeracu". Nakon problemtičnog intervjua za časopis Time u kojem je tvrdio da je tokom siromašnog i teškog detinjstva nekoliko puta svedočio silovanjima.

"Govorim mnogo gluposti", izjavio je kasnije pokušavajući da sanira štetu.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

"Žrtva je žrtva, nema opravdanja za nasilnika" Izvor: Wanted/Mondo

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Prema BFMTV-u, Žerar Depardje je priveden u jednu policijsku stanicu u Parizu radi ispitivanja. Dve žene su optužile glumca za seksualno zlostavljanje. Jedna tvrdi da ju je neprikladno dodirivao protiv njene volje 2014. na setu filma "Mađioničar i Sijac", dok je druga to isto tvrdila za incident koji se dogodio 2021. na setu filma "Zeleni kapci" Žana Bekera.

Mnogi poznati pripadnici kulturne scene u Francuskoj, uključujući i predsednika Emanuela Makrona, stali su u odbranu Depardjea.