Francuski glumac Žerar Depardje istakao je danas u otvorenom pismu koje je poslao francuskom listu Le Figaro da se odlučno protivi optužbama o seksualnom zlostavljanju i silovanju, odgovarajući na navode koji su ga optuživali za takvo ponašanje prema više žena.

Naglasio je da su ga protivnici izložili medijskom linču. Više od 13 žena ga je optužilo za seksualno nasilje nakon što ga je glumica Šarlot Arnould optužila za silovanje.

Istraživačka novinarska platforma Mediapart, koja ima sedište u Parizu, objavila je dosije sa navodima protiv njega, tvrdeći da Depardje "redovno pristupa lovu na žrtve", čak i tokom snimanja, uključujući i navodni incident tokom rada na Netflixovoj kriminalističkoj drami "Marseille".

Žerar Depardje negira optužbe
Youtube 

Glumac je snažno negirao sve optužbe, uključujući onu da je silovao Arnould u svojoj vili u Parizu.

"Nikada, nikada nisam zlostavljao ženu. Povrediti ženu bilo bi za mene kao udariti nogom u stomak svoje majke", napisao je Žerar Depardje i napomenuo da je odlučio da progovori jer su feministički protesti redovno prekidali njegov poslednji nastup.

"Sve ovo utiče na mene. Još gore, uništava me",dodao je pa rekao da je Arnould, koju poznaje otkada je bila devojčica, pristala na seksualne odnose sa njim.

"Među nama nije bilo ni stege, ni nasilja, ni protivljenja", napisao je u pismu gde se navodi da je Arnould bila ljuta jer je on odbio da ona nastupi na pozornici sa njim.

Žerar Depardje je poručio da njegovo često opijanje može da bude šokantno, ali da on nije ni silovatelj ni predator.

Šarlot Arnould odrekla se svog zakonskog prava na anonimnost krajem 2021., u znak protesta zbog dugog trajanja istrage, koja je započeta nakon što je Žerar Depardje optužen za silovanje i seksualni napad. U roku od nekoliko dana od podizanja optužnice, on se vratio snimanju policijske drame "Maigret And The Dead Girl".

Postoji snimak na kojem je prikazan seksualni čin između njega i glumice, sve se dešavalo u avgustu 2018. i prema njenim rečima, radilo se o silovanju.

"Osim tužbe Šarlot Arnould, prikupili smo 13 iskaza žena koje kažu da su bile podvrgnute seksualno neprikladnim gestama ili ponudama slavnog glumca", navodi se u saopštenju Mediapart, piše Daily mail.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!