Francuski glumac Žerar Depardije optužen je 16. decembra za silovanje i seksualno zlostavljanje, koje je navodno počinio u leto 2018. godina nad jednom mladom glumicom, saopštili su danas svetski mediji.
Glumica koja je prijavila incident policiji u avgustu 2018. godine, tvrdi da ju je Depardije dva puta silovao u svom domu u Parizu.

Tada je tužilaštvo odbilo njenu tužbu, tako da je glumica čije se ime ne pominje, zatražila da slučaj vodi istražni sudija. 
Advokat Depardijea izrazio je danas žaljenje što je vest procurela u medije. Depardije (72) koji je na slobodi bez sudske kontrole, u potpunosti osporava tužbu glumice.
Na slučaju se u početku "nije radilo" jer nije bilo dovoljno dokaza, ali onda je ponovno pokrenut, kada je francuska glumica čiji se identitet ne zna, podnela ponovnu žalbu. Advokatica neimenovane žene Elodie Tulion-Hibon, rekla je da se nada da će se "privatna sfera njene klijentkinje poštovati" kako se slučaj bude dalje odvijao.
Depardije je bio jedan od mnogih velikih imena koja su se suočavala sa seksualnim uznemiravanjem i zlostavljanjem u okviru pokreta #MeToo u Hollivoodu.

Francuski glumac nominovan za Oskara 1991. za ulogu u filmu "Cyrano de Bergerac", negirao je da je ikad počinio delo za koje se tereti. Osim u filmovima o Asteriksu i Obeliksu, bio je i u filmovima "Zelena karta", "Čovek sa gvozdenom maskom", "Poslednji metro", "Danton"... 
Od 1970. je bio oženjen za francusku glumicu i spisateljicu Elizabet Depardije (79), ali par se razišao 1996. godine. Glumac ima četvoro dece iz pređašnjeg braka i raznih veza, a od 2005. je sa književnicom Klementin Igou, koja je od njega mlađa čak 30 godina.