Slovenačka glumica Mia Skrbinac (27) izašla je u javnost sa tvrdnjama da ju je poznati glumac i profesor glume na ljubljnskoj Akademiji seksuano uznemiravao.

Mia je u emisiji "Tendink" rekla da ju je izvesni profesor seksualno uznemiravo tokom dve godine studentskih dana.

Delovi emisije u kojoj je gostovala glumica prikazani su i u glavnim večernjim vestima na javnom servisu, a ona je ispričala da je bila izložena psihološkom i fizičkom nasilju od strane profesora, kojeg nije imenovala, tokom časova glume i van nastave između 2014. i 2016. godine.

REČ JE O PROFESORU: I slovenačka glumica Mia progovorila o SEKSUALNOM UZNEMIRAVANJU!
Youtube 

- Čekao bi me ispred toaleta, u baru Drame i na drugim mestima - rekla je glumica u emisiji.

Ona još uvek razmišlja da li će da podnese prijavu protiv profesora kog nije imenovala, a smatra da nije jedina koja je doživela uznemiravanje.

Inače, Mia je prva slovenačka glumica koja je javno progovorila o seksualnom uznemiravanju nakon što je kod nas, u Srbiji, glumica Milena Radulović javno iznela tvrdnje da ju je profesor i vlasnik škole glume, Miroslav Mika Alekić silovao, a da se navodni zločin ponavljao. Više o tome pogledajte OVDE.

REČ JE O PROFESORU: I slovenačka glumica Mia progovorila o SEKSUALNOM UZNEMIRAVANJU!
Youtube 

Nakon Milene, oglasila se i mlada glumica Iva Ilinčić koja tvrdi da ju je Aleksić polno uznemiravao, zbog čega ga je i prijavila nadležnim organima. Pored Milene i Ive i javile su se i druge devojke koje su prijavile Miku, ali su želele da njihov identitet ostane nepoznat javnosti. Više o tome pročitajte OVDE.