Francuski glumac Žerar Depardje zvanično je pod istragom zbog optužbi da je pre tri godine silovao glumicu u svom domu.

Ovo je samo još jedan u nizu skandala, koji prate poznatog glumca.

Glumac je 2005. godine udario fotoreportera koji ga je u Firenci slikao u kupovini sa mladom ženom. Dario Orlandi izjavio je na sudu da ga je glumac prvo pozvao da mu priđe i onda ga iz sve snage udario glavom u lice.

Depardje se branio tvrdnjom da je Orlandi paparaco, što je ovaj negirao. Glumac je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 800 evra.

Žerard Depardje
Youtube 

Na letu od Dublina do Pariza 2011. godine putnicima je zabranjen odlazak u toalet za vreme poletanja. Glumac nije mogao da se suzdrži, pa je pred svima urinirao u praznu bocu i ostavio mrlju na tepihu jer se boca prosula.

Pripreme za poletanje su zaustavljene, a Depardje je bio primoran da napusti avion. "Nisam čudovište. Samo sam čovek koji ima svoje potrebe", rekao je kasnije u jednom intervjuu.

Glumac je izazvao negodovanje kad je 2013. godine prihvatio rusko državljanstvo protestujući protiv predloženog poreza na bogate u Francuskoj. Dokumenta mu je lično uručio Vladimir Putin na svečanoj večeri, a glumac je uzvratio pohvalama na njegov račun."Ruska nacija treba upravo ovakvu osobu. Putin se trudi da Rusima vrati dostojanstvo".

Godinu dana kasnije u alkoholisanom stanju pao sa je motora u Parizu u toku dana. Osuđen je zbog ne dolaska na ročišta i trostruko veće količine alkohola u krvi od dopuštene.

Depardje je potom nekako uspeo da dobije belgijsku vozačku dozvolu što mu je omogućilo da i dalje nesmetano vozi u Francuskoj.

Njegovi nepromišljeni potezi koštali su ga čak i prestižne nagrade Oskar, za koju je glumac bio nominovan 1991. godine za ulogu u "Cyrano de Bergeracu". Nakon problemtičnog intervjua za časopis Time u kojem je tvrdio da je tokom siromašnog i teškog detinjstva nekoliko puta svedočio silovanjima.

"Govorim mnogo gluposti", izjavio je kasnije pokušavajući da sanira štetu.