Sandra Meljničenko možda je udajom postala najbogatija Srpkinja, ali daleko od toga da se ikada razbacivala i hvalila bogatstvom. Zapravo, sve ove godine, svoja pojavljivanja u javnosti svela je na minimum, za razliku od drugih imućnih žena, a filantropskim poslovima bavi se iz senke. 

Iako se u davnoj prošlosti pisalo da je nekadašnju modelsicu privukao novac supruga Andreja Meljničenka, njen dobar prijatelj i saradnik Milan Vrbić Vrba ovo je svojevremeno demantovao. 

"Sandra stvarno voli Andreja, novac je nikada nije zanimao. Kada ga je upoznala, već je odlično zarađivala od modelinga i pevanja, pa joj njegovo bogatstvo nije ništa značilo. Najbitnije joj je bilo da bude srećna, a sreću je pronašla pored Andreja! Njega bi svaka žena poželela... Rođen je u radničkoj porodici, sve je stekao sam, a i Sandra je krenula od nule. Njih vezuje ogromna ljubav! Najbitnije im je da sačuvaju porodicu, sin i ćerka su im centar sveta. Sandra je baš vezana za majku i svekrvu, koje su stalno kod nje", rekao je Vrba.

On je istakao i da je za porodicu Meljničenko novac postao teret:

"Veliki novac je velika odgovornost. U njihovim firmama je zaposleno preko 100.000 ljudi. Uz to, Sandra se bavi i humanitarnim radom."

No, kako je zapravo njen suprug Andrej zaradio toliki novac?

Andrej Meljničenko, čije se bogatstvo na Guglu procenjuje na 19.5 milijardi dolara, rođen je u beloruskom gradu Gomelju 8. marta 1972. godine. Potiče iz porodice uglednih prosvetnih radnika i naučnika: njegov otac bio je fizičar, a majka učiteljica. Andrjuša, kako su ga zvali u detinjstvu, od malih nogu iskazivao je talenat za matematiku. Studirao je fiziku na moskovskom državnom univerzitetu Lomonosov, a potom diplomirao i ekonomiju iz oblasti finansijskog i kreditnog poslovanja na akademiji Plehanov.

Andrej Meljničenko je došao iz radničke porodice
Valeriy Levitin / Sputnik / Profimedia 

U biznis je ušao početkom devedesetih, kada je otvorio menjačnicu u kojoj su šatl trgovci menjali rublje. Posle toga postao je suosnivač i predsednik MDM banke, koja je ubrzo dostigla status jedne od najznačajnih u Rusiji. Osnovao je i privatnu firmu za obezbeđenje Arctur, a onda su počele da se ređaju gigantske kompanije: Evrohim ‒ jedan od najvećih svetskih proizvođača mineralnih đubriva, SUEK – najveći proizvođač uglja u Rusiji, SGK – vodeća kompanija za proizvodnju električne energije u Sibiru... Ili je vlasnik ili korisnik više od 90 posto akcija, a pored svakog preduzeća vezanog za njegovo ime obavezno stoji superlativ "najveće", piše na Wikipediji.

Pri tom, pomenuli smo samo najvažnija. Meljničenko je član Upravnog odbora ruskog Saveza industrijalaca i preduzetnika, gde je i predsednik Komisije rudarstva.

Andrej Meljničenko ima milijarde dolara na računu.
Not supplied / WillWest News / Profimedia 

Pročitajte još: "RADILA JE ZA 500 MARAKA A SAD IMA MILIJARDE" Prijatelj Sandre Meljničenko otkrio zbog čega se nikad ne smeje na slikama

Prema izveštajima medija, kompanije u vlasništvu Meljničenka su investirale preko 23 milijardi u rusku novu ekonomiju i industrijski sektor. 

Međutim, Andrej je i pored svega toga ostao svoj, ne dozvolivši da ga novac promeni, a interesantno je da je na dan svog 50. rođendana sve prepisao upravo svojoj lepoj supruzi čime je Srpkinja postala jedna od najbogatijih žena sveta.

Ipak, bogatstvo im nikada nije bilo najbitnije u odnosu, a emocije u njihovom braku jake su kao prvog dana.

"Ne znam da li sam imala sreću ili je tako u svakom braku, ali Andrej i ja se toliko dobro slažemo da čak nemamo potrebu da pravimo kompromise. Praktično, nama se ništa nije promenilo otkad smo se venčali. Mi smo se našli i zabavljamo se, u pravom smislu te reči. Čini se kao da se igramo braka. Velika je istina da se sreća ne može kupiti parama. Mislim da je zdravo posvađati se s vremena na vreme, ali sa Andrejem je to gotovo nemoguće. Toliko je staložen da imam utisak da bi se smeškao čak i kad bih počela da vrištim", ispričala je Sandra jednom, a još njihovih fotografija pogledajte u galeriji u nastavku.

Valeriy Levitin / Sputnik / Profimedia, Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia Sandra Meljničenko danas je u srećnom braku sa ruskim milijarderom, a svetski mediji o njoj bruje kao o modnoj ikoni.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Zaplenjena vila Meljničenkovih i dalje u Trstu Kurir

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!