Milijarder Andrej i njegova supruga Sandra Meljničenko, koju mnogi i dan-danas pamte kao bivšu manekenku i članicu grupe "Models", dugo se nisu mogli videti u javnosti. 

Poznato je da se par trudi da svoju privatnost sačuvaju van radoznalih pogleda, a jedino kada možemo da imao uvid u njihov život je kada pevačica Nina Badrić podeli neku fotografiju sa Sandrom, s obzirom da su slavne dame bliske prijateljice godinama. 

Meljničenko sa Ninom Badrić.
Insatgram 

Kada je Andrej u pitanju, priča je dijametralno suprotna, te se nije mogao videti godinama, sve do nedavno. 

Andrej Meljničenko danas.
Not supplied / WillWest News / Profimedia 

Ruski bogataš, koji je inače 105. na Blumbergovoj listi milijardera, nedavno je dao prvi intervju nakon progona ruskog predsednika Vladimira Putina, te je tom prilikom kritikovao napade na civilne ciljeve u Ukrajini kao zločine, dok je tvrdio da je bilo ratnih zločina na obe strane u sukobu.

Tom prilikom konačno se moglo videti i kako slavni milijarder danas izgleda. On se, sudeći po snimcima i fotografijama koje kruže mrežama, poprilično promenio. 

Iako je seda, kosa mu je daleko bujnija nego na početku veze sa Sandrom. Primetno je da je i dosta smršao, a iako na licu ima po koju boru više nego ranije, lik mu se nije previše promenio. 

Podsetimo, Andrej Meljničenko svoje bogatstvo stekao je nakon pada Sovjetskog Saveza 1991. godine, a svojih udela u proizvođaču uglja SUEK AO i grupi đubriva EuroChem Group AG odrekao se 8. marta, na dan svog 50. rođendana, ostavivši supruzi Aleksandri Meljničenko, stvarno vlasništvo nad kompanijama.

Do 8. marta 2023. Meljničenko je posedovao dve kompanije kroz lanac trustova i korporacija koji se proteže od Moskve i švajcarskog grada Cuga do Kipra i Bermuda, prema pravnim podnescima koje je pregledao Reuters.

Međutim, kada je u februaru počeo rat u Ukrajini, Meljničenko je postao zabrinut da će biti pod određenim režimom sankcija Evropske unije Rusiji, navodi se. Meljničenko je 8. marta obavestio poverenike o svom penzionisanju kao korisniku.

Meljničenko je prepisao svo bogatstvo Sandri.
Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia 

To je pokrenulo isti lanac promena u evidenciji poverenja koje bi se desile, primera radi, da je biznismen preminuo, a njegova supruga postala je stvarni vlasnik i time se celo bogatstvo sada vodi na nju, praktično se zakonski "obogatila preko noći".

Ipak, poznato je da Sandra nikada nije bila "lovac na novac", čemu svedoči i priča kako su se upoznali i zavoleli.

Sandra je preko noći postala najbogatija Srpkinja.
Zenon Stefaniak / Avalon / Profimedia 

Kako su se upoznali Sandra i Andrej?

Aleksandra Sandra Meljničenko koja danas uživa u skladnom braku sa milijarderom sa kojim ima i dvoje dece, slavu je stekla kao članica grupe "Models" i važila je za jednu od najatrktivnijih Srpkinja.

Pored grupe, bila je uspešna manekenka, a Andreja je upoznala slučajno, posredstvom prijatelja. Rus je došao u posetu prijatelju, čija je devojka povela drugaricu da joj pravi društvo, a ta drugarica bila je Sandra. iskrice su odmah planule, a sve ostalo je istorija.

Meljničenko je bila uspešna manekenka u prošlosti.
printscreen/youtube/slonicanelica11 

Jedna od priča koje prate Sandru i Andreja je i ona kojom je pokazala da nije "lovac na novac", kada je jednom prilikom skupila sve pare koje je imala, samo da bi mu kupila skupoceni ručni sat.

Sa satom ili bez njega, njihova veza, a zatim i brak u kom su dobili dvoje dece – Taru i Adrijana, demantovali su sve skeptike koji su tvrdili da je ovo još jedna bogataševa avantura, a lepa brineta jednom prilikom se osvrnula na to da su njih dvoje zapravo srodne duše.

Meljničenko nikad nije bila lovac na novac.
BUDJUBASIC/CROPIX / Sipa Press / Profimedia 

"Imamo vrlo sličan ukus u svim segmentima – od garderobe do enterijera. Moj verenički prsten sam, nedelju dana pre no što će mi ga Andrej pokloniti, gledala i razmišljala: ‘Baš bih volela da ga imam’. Niti je tada on bio sa mnom, niti sam mu to pominjala, a u celoj Moskvi odabrao je baš njega. To je prosto neverovatno", ispričala je Sandra.

Takođe, svojevremeno je jedan od njenih najbližih prijatelja, Milan Vrbić Vrba, inače njen bivši menadžer koji joj je i bio na svadbi, posvedočio da Sandra u odnos sa Andrejem nikada nije ni ušla zbog novca.

"Sandra stvarno voli Andreja, novac je nikada nije zanimao. Kada ga je upoznala, već je odlično zarađivala od modelinga i pevanja, pa joj njegovo bogatstvo nije ništa značilo. Najbitnije joj je bilo da bude srećna, a sreću je pronašla pored Andreja! Njega bi svaka žena poželela... Rođen je u radničkoj porodici, sve je stekao sam, a i Sandra je krenula od nule. Njih vezuje ogromna ljubav! Najbitnije im je da sačuvaju porodicu, sin i ćerka su im centar sveta. Sandra je baš vezana za majku i svekrvu, koje su stalno kod nje", započinje priču Sandrin prijatelj.

On je istakao i da je za porodicu Meljničenko novac postao teret:

"Veliki novac je velika odgovornost. U njihovim firmama je zaposleno maltene milion ljudi. Uz to, Sandra se bavi i humanitarnim radom."

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Zaplenjena vila Meljničenkovih i dalje u Trstu Kurir

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!