Kada ste rođeni u nekoj od najbogatijih srpskih porodica gotovo da se podrazumeva da će i vaš izabranik biti makar "istog kalibra", ako ne i imućniji od vas.

Tako su neke od najbogatijih Srpkinja učvrstile veze, moć i bogatstvo upravo udajom za naslednike imperija, dok su druge umalo izgubile sve pogrešnim odabirom partnera.

Ivana Mišković

Ivana Mišković i Goran Karić duže od dve decenije su u braku. I mada se drže podaleko od javnosti, o njihovoj svadbi 1999. godine pisalo se kao o integraciji dve imperije, a oni kojima je u to vreme u sećanju bila serija Dinastija, poredili su ih sa Karingtonovima i Kolbijevima.

Magazini su tada pisali o 600 zvanica i glamuroznoj proslavi u hotelu Interkontinental. Dok Ivana i Goran decu čuvaju od znatiželjnih pogleda, o njima najviše možemo da saznamo preko Instagrama gde često objavljuju fotografije sa porodičnih druženja i putovanja.

Dajana Kostić

Mnogi ne znaju da je ćerka srpske dizajnerke Marijane Mateus i Koleta Kostića danas jedna od najbogatijih žena sveta. Ona je još pre 6 godina rekla sudbonosno "da" ukrajinskom milijarderu Damiru Ahmetovovom, inače nasledniku jednog od najmoćnijih Ukrajinaca, oligarha Rinata Ahmetova.

Na svadbi sa oko 150 zvanica Dajana je nosila venčanicu za koju se govorilo da je koštala pola miliona dolara i da je bila ukrašena Swarovski draguljima.

Inače, Dajanina i Damirova ljubav traje još od 2006. godine, iz perioda srednjoškolskih dana, kada su oboje pohađali elitnu švajcarsku školu Le Rosey. Svoju vezu nastavili su i na studijama u Londonu gde su počeli i da žive zajedno, a on je nedugo zatim diplomirao finansije, ona menadžment, da bi Damir na kraju postao član nadzornog odbora jedne od najvećih energetskih kompanija u rodnoj Ukrajini.

Mladi bračni par živi u Londonu u luksuznoj nekretnini nedaleko od Hajd parka, a kada je kupljen, njihov stan je vredeo preko 200 miliona dolara. Pisalo se i da je za uređenje enterijera potrošeno još 100 miliona, kao i da ih čuvaju specijalci.

Elena Karaman

Ćerka naše proslavljene dizajnerke Verice Rakočević i dan-danas važi za jednu od najfatalnjijih žena. Devedesetih su mnogi ludeli za njom, no ipak, njeno srce ukrao je Peđa Mijatović sa kojim se venčala kada je imala samo 19 godina.

Zajednički život započeli su u Valensiji, gde su ostali do kraja braka iz kojeg su dobili dvojicu sinova, Luku i Andreja. Međutim, Elena Karić je 2009. godine doživela porodičnu tragediju kada je njen sin Andrej, preminuo kada je imao 13 godina.

Elena se kasnije razvodi i ulazi u vezu sa kontroverznim biznismenom Andrijom Draškovićem. Ubrzo su dobili sina Matiju.

Kasnije joj se događa i ljubav s Jugoslavom Karićem. Upoznali su ih zajednički prijatelji, a Jugoslav je od prvog trenutka znao da je ona žena koju želi da odevede pred oltar. Međutim, nakon 15 godina braka odlučili da na sve stave tačku.

Oni su tada rasprodali gotovu svu zajedničku imovinu. Elena je potom kupila imanje u Toskani, gde je planirala da otpočne potpuno novo životno poglavlje.

Njihovu kuću na Kosmaju kupila je Jelena Đoković za oko tri miliona evra. Elena je prodala i umetničke slike koje su joj pripale posle razvoda – za oko 100.000 evra. Kako se pisalo, Elena i Jugoslav su na ravne časti podelili sve, osim kuće u Ljutoj, na Crnogorskom primorju. Tu luksuznu vilu, kako su prenosili mediji, nisu prodali zbog prevelike cene koju su tražili za nju.

Danica Karađorđević

Princeza Danica i princ Filip Karađorđević venčali su se 2017. godine u Sabornoj crkvi u Beogradu. Danica potiče iz poznate srpske porodice – njen otac je naš čuveni slikar Milan Cile Marinković. Ona je jednom prilikom otkrila kako su se ona i princ Filip upoznali.

"Filip i ja smo se upoznali jedne divne jesenje večeri, prilikom večere na Kraljevskom dvoru u Beogradu. Nije nam bilo potrebno mnogo vremena da shvatimo da imamo mnogo toga zajedničkog. Jedina prepreka našoj želji da budemo zajedno bila je udaljenost između gradova u kojima smo živeli. Razgovor bi trajao dugo i tu se sasvim prirodno rodila želja za ponovnim susretom. Kasnije se dogodilo to da smo se sretali u evropskim gradovima poput Venecije i Pariza, a ostatak naše ljubavne priče je tu pred nama", rekla je princeza.

Venčanje Danice i princa Filipa je prvo kraljevsko venčanje posle skoro jednog veka u Sabornoj crkvi. U ovom hramu je poslednje obavljeno 1922. godine.

Jovana Nikolić i Maša Karić

Sestre Nikolić, inače ćerke pokojnog reditelja i direktora fotografije Božidara Nikolića, osim ličnih karijera udate su i za moćne biznismene. 

Jovana je bila perspektivna pevačica kada je upoznala sina poznatog biznismena Miroslava Miškovića i njen život krenuo je u potpuno drugom smeru. Muzička karijera pala je u drugi plan, a ljubav sa Markom krunisana je i brakom u kojem su već osam godina. Dobili su i dve ćerkice, a sudeći po objavama na Instagramu, emocije su jake kao i prvog dana. 

Kada je reč o Maši, ona je ljubav našla sa bivšim suprugom Jelene Karleuše, Bojanom Karićem. Par se upoznao tri godine nakon Bojanovog razvoda, a 2007. rekli su sudbonosno "da", i u braku dobili dvoje dece - blizance Taru i Teodora. Porodično često putuju, a najčešće borave u Dubaiju, Minsku i Londonu, gde su privremeno i živeli.

Pročitajte još: VENČANICE SLAVNIH SRPKINJA: O Nininoj pisao Vogue, Karleuša išla ispred vremena, a ona koja se udala 3x imala najskuplju

Tamara Eklston

Tamara je ćerka najbogatije Hrvatice Slavice Rodić, nekadašnje manekenke, i vlasnika Formule 1, Bernija Eklstona. Ima i sestru Petru. 

Inače, Tamara danas ima luskuznu nekretninu upravo u najskupljem delu Londona, u Kensington Palace Gardens. U tom kraju žive članovi kraljevske porodice, oligarsi, tajkuni, ambasadori, a prosečna cena kuće je preko 33 miliona funti.

Tamara Eklston živi zadojena bogatstvom.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Tamarina kuća od crvene cigle je renovirana tri godine i nakon završetka radova 2013. procenjena je na vrtoglavih 70 miliona funti.

U njoj se nalaze zatvoreni bazen i bioskop u podrumu i to su samo dve celine od ukupno 57 soba u kući. Inače, Tamara je danas udata za Džeja Rutlanda sa kojim je dobila i dvoje dece. 

Inače, Rutland je uspešan biznismen koji je stekao ime u šoubiznisu. Potiče iz porodice koja ima duboke korene u industriji zabave, što mu je pomoglo da napravi veliki uspeh. Rođen uz brojne privilegije, on je iskoristio kontakte da uplovi u svet šoubiznisa i tu ukleše svoje ime. Uz pristup uticajnim ličnostima i ogromnim resursima koji su mu na raspolaganju, Rutland je uspeo da ostavi trag u carstvu slavnih.

Pored značajnog porekla, Džej je ostvario veliki uspeh kao istaknuti trgovac umetninama i kustos. Njegova strast prema umetnosti spojila ga je sa priznatim umetnicima iz celog sveta, pa organizuje prestižne izložbe i događaje.

Međutim, pre nego što su on i Tamara uplovili u brak, bogata naslednica je umalo ostala bez miliona zbog lošeg odabira. Njen umalo suprug, odnosno, nekadašnji verenik Derek Rouz u jednom trenutku je pokušao da je ucenjuje snimcima i fajlovima nakon njihovog raskida. Na njegovu žalost, policija je odradila svoj posao i pronašla sporne trake, a Rouz je dobio kaznu od 4 godine zatvora.

Ivana Božilović

Rođena Beograđanka se kao mala sa roditeljima preselila u Čikago gde je i odrasla. Bavila se glumom i modelingom, i baš kada je njen račun ozbiljno porastao, imala je sreće da se uda za Endrua Fajerstona, praunuka osnivača istoimene kompanije za proizvodnju guma.

Ivana Božilović se bogato udala.
Shutterstock 

Bogati par je 2009. godine dobio sina Adama Bruksa, a dve godine kasnije i ćerku Anju Jasmin. Endru je vlasnik restorana u San Dijegu i generalni menadžer porodične vinarije. O njihovom zajedničkom životu ne zna se mnogo, osim da se i dan-danas vole kao prvog dana.

printscreen/instagram Pogledajte kako danas izgleda Ivana Božilović

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Jelena Karleuša vredja učesnicu Zvezda granda instagram/tamarastar89

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!