Ćerka slavne manekenke Sindi Kraford, Kaja Gerber, priznala je da nije znala sve do prošle godine da se njena majka smatra za jednu od najvećih supermodela svih vremena.

U intervjuu za "Wall Street Journal", 22-godišnjakinja je priznala da je njena karijera sigurno oblikovana zahvaljujući uspehu njene majke, iako nije shvatala da je Sindi tolika "ikona", dok nije pogledala dokumentarac "The Super Models".

"Bio sam u fazonu: 'Nisam znala. Znala sam da si ikona, ali...' Nisam razumela kada sam bila mlađa", prisetila se. "Bila sam zapanjena pred njom posle."

Kaja Gerber kaže da nije znala koliko je slavna njena mama.
action press / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Podsetimo, mini dokumentarna serija na Apple TV+ istakla je karijeru Krafordove, kao i njenih koleginica Naomi Kembel, Linde Evanđeliste i Kristi Tarlington, koje su bile deo "velike petorke" 90-ih.

Serijal je detaljno opisao uspone i padove čuvenih manekenki, uključujući i neprijatnu situaciju u emisiji kod Opre Vinfri kada je naterala tada 20-godišnju Sindi da ustane kako bi publika mogla bolje da vidi njeno telo. 

Gerber, koja jako liči na majku, rekla je da joj je gledanje emisije otvorilo oči za sve poteškoće sa kojima se Krafordova suočavala kako bi obezbedila bezbrižan život njihovoj porodici.

"Ono što je napravila od svoje karijere, zapravo nije praćenje tuđih stopa", rekla je mlada manekenka za magazin. "I mislila sam da je tako kul što je uvek imala tu ambiciju i radila je stvari gde su joj ljudi govorili: 'Ovo će ti uništiti karijeru. Nemoj to da radiš.' I verovala je svojim instinktima."

face to face / Face to Face / Profimedia Kako se čuvena lepotica menjala tokom godina

Gerber je pohvalila svoju mamu što je bila tako "pametna, fokusirana i ambiciozna" iako je bila veoma mlada, uprkos tome što dolazi iz drugačije sredine za razliku od nje. 

Dok je Gerber odrasla u Malibuu u Kaliforniji sa slikama njene slavne majke na zidovima vile, Kraford su odgajali siromašni razvedeni roditelji, i bila je maltretirana kao tinejdžerka.

Međutim, Gerber je istakla da je itekako svesna svoje privilegije i kako je njen status "nepo bebe" podstakao njenu manekensku karijeru.

Kaja Gerber kaže da je svesna privilegije koju ma zahvaljujući roditeljima.
Shutterstock 

"Mislim da to nije tema koja će nestati, tako da sam jasno došla do tačke prihvatanja", rekla je ona o kontroverznom terminu.

Pročitajte još: 9 GODINA GA JE "STVARALA", A ON JE OSTAVIO ZBOG MANEKENKE SA KUPLJENOM SLAVOM: Bivšu ponizio kao niko, pa se sad vadi

"Ja sam lično veoma svesna svih divnih stvari koje je uradila za mene, i nikada ne bih rekla ništa negativno o tome, jer je to moja istina".

Zbog razumevanja industrije od strane njenih roditelja, Gerber je istakla i da je srećna što može da im se obrati za smernice. "Mogu da pitam roditelje za savet o stvarima u karijeri, o poslovnim potezima i slično", dodala je. 

"To je veoma retko, imati roditelje koji su u istoj industriji ili koji su imali isti posao kao i vi, čijim savetima zapravo možete verovati."

Kaja Gerber je zahvalna što ima slavne roditelje.
Sipa USA / ddp USA / Profimedia 

Iako joj je majka možda pomogla otvorivši joj vrata, Kaja je krčila svoj put tokom godina, postavši jedna od najtraženijih manekenki. Ipak, mnogi smatraju da je to nezasluženo. Iako na crvenom tepihu blista, kao i na retuširanim fotografijama u časopisima, uživo je drugačija stvar, te se svaki put nađe na meti kritika kada ugledaju svetlo dana njene paparaco slike, kao što je to nedavno bio slučaj. 

Kaja Gerber nedavno.
Tiziano Da Silva - Pierre Perusseau / Bestimage / Profimedia 

Tada joj poručuju da "nikad neće biti majka", da "Sindi nije ni do kolena" i slično, no to ipak prepuštamo vama da procenite - da li bi Kaja imala karijeru da joj nije slavne mame? Pišite nam vaše mišljenje u komentarima.

Sipa USA / ddp USA / Profimedia Kaja Gerber najavljuje veliki trend shag frizure sa šiškama.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

SVI POGLEDI UPRTI U NJU, SOFI MILO OŽIVELA BARBI LUTKU! Manekenka sabrala utiske pokraj roze kabrioleta: Ovo mi je posebno drago Kurir TV

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!