Holivudom ovih dana pravu pometnju pravi nezgrapni termin „dete slavne ličnosti“ — svedena je na lako pamtivu sintagmu: „nepo baby“ (beba nepotizma). Ova tema ne samo što je zainteresovala medije da pišu o deci slavnih, već je postala i TikTok trend te danas možete da nađete na stotine snimaka u kojima “razotkrivamo” bebe nepotizma.

Ovaj termin teži da objasni pojavu brojnih poznatih ličnosti koje su to samo zbog svojih slavnih roditelja.

Zašto su bebe nepotizma baš sada aktuelna tema, kada to nije ništa novo? New York Magazine objavio je naslovnicu slaveći godinu za nama kao godinu beba nepotizma, uz detaljnu analizu holivudskih genealoških veza, piše Original magazin.

Da li je industrija zabave nepravedno dala šansu ovim zvezdama ili se radi o zasluženim karijerama – pitanje je koje muči mnoge.

Kada je reč o svetu modelinga brojni su primeri mladih manekenki koje pistama šetaju gotovo isključivo zato što su im majke nekadašnje vladarke ovog zanata.

Hejli Biber i Gvinet Paltrou

Hejli Biber je beba nepotizma.
Instagram 

Gvinet Paltrou (ćerka glumice Blajt Danera i producenta i reditelja Brusa Paltroua) pričala u razgovoru sa Hejli Biber (ćerkom glumca Stivena Boldvina i nećakom Aleka Boldvina) objasnila je da porodične veze nisu nikakva prednost, naprotiv. “Morate da radite duplo više i budete duplo bolji!”, rekla je slavna glumica.

Gvinet Paltrou je beba nepotizma.
Instagram 

Deva Kasel

Ćerka Monike Beluči i Vensana Kasela, započela je manekensku karijeru pre nekoliko godina. Iako je lepotu nesumnjivo nasledila od slavne Italijanke, ona ujedno predstavlja i jedan od najočiglednijih primera „dece nepotizma“.

Mnogi ističu da bez obzira na lepotu nema dovoljno šarma ili harizme koje su sastavni deo ovog posla, te da je karijeru dobila preko slavne majke.

Deva Kasel je ćerka Monike Beluči i Vensansa Kasela.
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Lili Rouz Dep

Ćerka Vanese Paradi i Džonija Depa. Sa 16 godina, manekenka i glumica Lili Rouz Dep započela je svoju prvu kampanju sa Chanel, istu modnu kuću s kojom je sarađivala njena majka Vanesa Paradi, a godinu dana ranije, debitovala je na filmu zajedno sa svojim ocem Džonijem Depom. U novembarskom intervjuu za magazin Elle, ona je odbacila tvrdnje da joj je uspon u industriji zabave bio zagarantovan zbog poznatih roditelja: „To jednostavno nema smisla.” Mlada glumica i manekenka već godinama je u žiži javnosti i pojavila se u nekoliko ostvarenja, ali kritičari neretko kažu da njen talenat nije na zavidnom nivou.

Lili Rouz Dep je dete slavnih roditelja.
Shutterstock 

Kaja Gerber

Ćerka jedne od najuspešnijih manekenki svih vremena – Sindi Kraford. Ona je gotovo kopija svoje slavne majke, te se njen uspeh na modnim pistama uglavnom pripisuje tome i pored toga što pokazuje neverovatan talenat koji je nesumnjivo nasledila od majke.

Kaja Gerber je ćerka Sindi Kraford.
Sipa USA / ddp USA / Profimedia 

Điđi i Bela Hadid

Iako trenutno, rame uz rame sa Kendal Džener, vladaju svetom modelinga, već godinama se vodi rasprava o tome da li su u ovu industriju ušle uz pomoć svoje majke, nekadašnjeg modela Jolande Hadid.

Jolanda je poznata i po rigoroznom tretmanu svojih ćerki: unos hrane na dnevnom nivou im je prilično ograničen, a Điđi je jednom prilikom priznala da je u jednom danu pojela samo pola badema, a time je njena majka dobila nadimak "majka iz pakla".

Điđi i Bela Hadid sa majkom Jolandom.
Shutterstock 

Ono što mnoge brine je hod Bele Hadid sa početka karijere koji nije nimalo ličio na ovaj danas - manekenski. Iako se tokom godina vidno poboljšala, i dalje su glasne priče o njenom ulasku u ovu industriju uz pomoć majke i njenih veza. Ipak, nema sumnje da je uložila veliki trud i rad koji ju je učinio najuspešnijom manekenkom današnjice.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!