Modna industrija, uključujući modeling, nesumnjivo je jedna od najkonkurentnijih industrija. Međutim, nije tajna da vrhunski svetski modeli mogu zaraditi impresivnu sumu novca tokom svojih karijera, izgraditi imperiju i sami postanu moguli, bilo da se radi o novim izazovima kao što su preduzetništvo i gluma, ili kroz veoma ekskluzivne plaćene reklame.

U nastavku saznajte ko su danas najplaćeniji modeli na svetu, prema fizzimag.com.

Liu Ven - 19 miliona dolara

Liu Ven je postigla međunarodni uspeh, a 2012. godine The New York Times ju je nazvao „prvim pravim kineskim supermodelom“. Ven je srušila barijere tako što je postala prva Azijatkinja koja je bila zaštitno lice Estee Lauder brenda i prva istočnoazijska manekenka koja je nosila Victoria's Secret reviju. Povrh toga, postala je prva kineska manekenka koja se pojavila na naslovnoj strani američkog Voguea 2017.

Bela Hadid - 19 miliona dolara

Čini se da je Bela Hadid u poslednjih nekoliko godina dostigla velike uspehe u svetu modelinga. Međutim, nekada se smatralo da živi u senci svoje sestre Điđi, Bela je postala nova modna „it devojka“ koja uspostavlja ne samo saradnju već i bliske odnose sa modnim veličinama. U aprilu 2022, Bela je dobila svoju prvu solo naslovnicu američkog Voguea.

Điđi Hadid - 20 miliona dolara

Uprkos Belinom porastu popularnosti u modnoj i manekenskoj industriji u poslednjih nekoliko godina, Điđi Hadid je bila ta koja je otvorila put svojoj braći i sestrama u poslu. Điđi je omiljeno lice brendova kao što su Maybelline, Moschino, Fendi, Michael Kors i Versace, da spomenemo samo neke. Godine 2016. sarađivala je sa Tommy Hilfigerom na kolekciji Tommy x Gigi, koja je postigla komercijalni uspeh.

Adrijana Lima - 30 miliona dolara

Adrijana Lima se često smatra najpopularnijim Viktorijinim anđelom. Nakon što se penzionisala 2018. godine, nakon što je završila svoju 18. sezonu sa brendom, Adrijana je od tada krasila nekoliko modnih kampanja, uključujući njenu kampanju BCBGMAXAZRIA za jesen 2019. Međutim, njeno nasleđe sa Victoria's Secretom je ono što je učvršćuje kao večnu ikonu u industriji modela.

Žizel Bundšen - 33 miliona dolara

Kada se govori o tome ko je najuspešniji supermodel svih vremena, Žizel Bundšen je ime koje se često pojavljuje. Tokom kasnih 90-ih i 2000-ih, Žizel je imala izuzetno blisku vezu sa Dolce & Gabbana brendom, nakon što je bila model u 11 uzastopnih kampanja i lice njihovog parfema 'The One'. Okušala se i u glumi, u filmovima 'Taxi' (2004) i 'Đavo nosi Pradu' (2006).

Kendal Džener - 40 miliona dolara

Kendal Džener je najplaćeniji model na svetu. Od kada je njena karijera modela počela 2015. godine, Kendal se može pohvaliti saradnjom sa Estee Lauder, Calvin Klein, Adidas, Longchamp i Stuart Veitzman. Takođe je učestvovala u kampanjama za Givenchy, Versace, Marc Jacobs i Michael Kors. Značajan deo njenih prihoda dolazi od pojavljivanja u rijaliti TV serijama 'Keeping Up with the Kardashians' i 'The Kardashians'.