Jedna od originalnih supermodela i najlepših žena sveta Sindi Kraford odlučila je da progovori o situaciji koju je prošla kao mlada manekenka u ranim dvadesetim optuživši čuvenu voditeljku Opru Vinfri da ju je tretirala kao "robinju".

Ona je u dokumentarnoj seriji "The Super Models" na Apple Tv+ ispričala neprijatnu situaciju u Oprinoj emisiji koja je emitovana davne 1986. kada ju je voditeljka "zamolila" da pokaže svoje telo na nacionalnoj televiziji, a razlog je bio krajnje bizaran. 

Sindi je tada bila na početku karijere, a u emisiji je gostovala sa predstavnikom Elite Modeling Agencije Džonom Kazablankasom.

Sindi Kraford je pričala o svojoj karijeri.
instagram/cindycrawford 

U isečku prikazanom u dokumentarcu, Opra se čuje kako predstavlja zadivljujuću mladu manekenku pre nego što je pita: "Da li si uvek imala ovo telo? Ustani samo na trenutak... e ovo ja zovem TELO."

Sindi se nervotno nasmešila dok je ustajala i dozvolila publici - i gledaocima kod kuće - da pogledaju njene obline po kojima je kasnije postala poznata. Razmišljajući o tome kako se osećala u tom trenutku, Sindi je priznala: "Bila sam kao pokretna stvar ili robinja, da se vidi, a ne da se čuje."

"Kada to pogledate današnjim očima, Opra kaže: 'Ustani i pokaži mi svoje telo. Pokaži nam zašto si dostojna da budeš ovde.'''

Potom je nastavila: "U tom trenutku to nisam shvatala i gledajući unatrag, pomislila sam: 'O moj Bože, to stvarno nije bilo u redu.' Posebno ne od Opre!'".

Interesantno je da je sporni snimak bio dostupan i na Oprinom Youtube kanalu do utorka uveče, nekoliko sati pre nego što je dokumentarac trebalo da bude objavljen.

U klipu je potom Opra uputila i nekoliko pitanja Džonu koji je govorio u Sindino ime. Pitala ga je da li manekenke u ageniciji prolaze kroz 'period obuke', a on je odgovorio: "Sa Sindi je bilo  mnogo više psihološki jer nije bila sigurna da zaista želi da se bavi manekenstvom... malo po malo, njena ambicija raste."

Sindi Kraford bila je jedna od najuspešnijih manekenki.
Shutterstock 

"Ona spoznaje sve, i to sada govorim u ovom programu, ako želi, može biti broj jedan u poslu."

Džonovo predviđanje se svakako obistinilo, ali u dokumentarnoj seriji, Sindi je istakla koliko je naporno radila da to ostvari tokom prvih dana svoje karijere.

Manekenka je priznala je da bi se često "onesvestila od gladi" tokom napornih dana snimanja. "Imala sam samo 20 godina, napustila sam koledž da bih se bavila manekenstvom u Čikagu i bilo je sjajno. Zarađivala sam 1.000 dolara dnevno."

"Glavni posao tamo je bio katalog. Bio je jedan glavni fotograf, Viktor Skrebneski, i on je bio velika riba u malom ribnjaku. Viktor je definitivno bio mentor u modnoj industriji - kada je Viktor rekao ne mrdaj se - onda se ne pomeraš".

"Onesvestila sam se tamo više puta. Naročito neposredno pre ručka, onesvestiš se ili ti se vrti u glavi. A onda bi te podigli i krenula bi sve ispočetka", ispričala je Sindi.

Sindini iskreni komentari o njenom intervjuu sa Oprom nude intrigantan uvid u skandale koji će konačno biti otkriveni u četvorodelnom dokumentarcu na Apple TV+, koji prikazuje uspon žena koje su zaradile milione, izlazile sa filmskim zvezdama i učvrstile svoj status supermodela nakon kultnog spota za pesmu Džordža Majkla "Freedom" iz 1990.

Manekenke su se proslavile nakon spota "Freedom".
Apple Tv+ via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

Bonus video:

DA LI ŽENE ŽELE DA BUDU RAVNOPRAVNE SA MUŠKARCIMA? Zabava, smeh i saveti u emisiji "Pusti brigu", OVO SU GOSTI  Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!