Jedan od najlepših supermodela danas proslavlja 56. rođendan! Koliko god da se pojavi lepih i zgodnih manekenki koje ostavljaju bez daha svojom lepotom, Sindi Kraford bila je i ostala sinonim za najlepšeg supermodela.

Iza nje su brojni uspesi, naslovnice, kampanje, saradnje s najvećim brendovima, ali njen put do uspeha nije bio lak.

Njena karijera krenula je još davne 1984. godine, a tokom godina rada, mnogo puta se našla u situacijama koje su demantovale da je "manekenski posao samo oblačenje lepe garderobe i poziranje".

Sindi je karijeru započela sa 16 godina
face to face / Face to Face / Profimedia 

Jednom prilikom, snimajući edorijal za britanski Vogue onesvestila se tuš kabini. Bilo joj je toliko loše da je pala i udarila glavom tako jako, da doktori nisu mogli da je probude neko vreme.

Na drugom snimanju pozirala je gola sa pitonom obmotanim oko grudi. Samo brzom reakcijom dresera, spasili su joj život jer je piton počeo da je steže i to tako da je Sindi počela da gubi dah. Ipak, danas kada se osvrne na svoju karijeru Sindi ne žali ni za čim. Upravo o svojoj karijeri, ali i privatnom životu pisala je u svojoj autobiografiji "Becoming By Cindy Crawford".

Svi i dan danas pamte čuvenu reklmu za Pepsi u kojoj se pojavljuje Sindi Kraford
PepsiCo via Best Image / Bestimage / Profimedia 

Porodična tragedija i život na selu

Sindi je odrasla u tipičnoj američkoj radničkoj porodici u malom gradu u Ilinoisu. Njen otac je bio mehaničar , električar i staklorezac, a njena majka, koja je zatrudnela sa 16 godina, bila je domaćica.

Kad je Sindi imala 8 godina, njenom, tada dvogodišnjem bratu Džefu, dijagnostikovana je leukemija. Nakon napornih i bolnih terapija preminuo je godinu dana kasnije.

 - To je bio strašan gubitak za nas. Nisam sigurna da će moja porodica to ikada preboleti, smo naučili da živimo sa tim. Naučila sam mnogo od svoje majke gledajući je kako se nosi sa svojim bolom. Bez obzira na sve, nikada nije bila ogorčena - napisala je Sindi u svojoj autobiografiji.

Sledeći šok u njenoj porodici usledio je četiri godine kasnije kada su se njeni roditelji razveli. Ovaj događaj u svojoj knjizi nazvala je "drugi udar na nevinosti njenog detinjstva", ali i pored toga Sindi je imala sve petice u školi. Kao odličan učenik i kao jedna od najboljih u svojoj klasi dobila je punu stipendiju za studiranje hemijskog inženjeringa na Northvestern univerzitetu u Čikagu.

Zbog modelinga Sindi je napustila školu
Shutterstock 

Iz polja kukuruza na pistu

Nakon srednje škole radila je kao model u Evropi, a onda se vratila u Čikago. Kako studije i modeling nisu išli zajedno Sindi je rešila da napusti školovanje.

To se svakako pokazalo kao bolji izbor za nju, a zanimljivo je da je samo par godina pre radila na poljima kukuruza gde je svakog dana bila odgovorna za 200 redova kukuruza, na kojima je između ostalog trebalo i da prska đubrivo.

Nesrećna zbog mladeža

Neko bi rekao da kada ste jedna od najlepših žena sveta nećete imati problem sa samopouzdanjem, ali Sindi je zapravo bila veoma nesrećna i nesigurna zbog mladeža na licu.

Često je umela uplakana da se vrati kući kada su joj dobacivali "Hej, Kraford, imaš čokoladu na licu!".

Sindi je jedno vreme bila nesigurna zbog svog mladeža
PHOTOlink / Everett / Profimedia 

U jednom trenutku je htela i da ga ukloni, ali ju je u tome sprečila njena majka.

"Znaš kako tvoj mladež izgleda, ali ne znaš kako će ožiljak izgledati", rekla joj je, a čak su joj u brojnim agencijama takođe savetovali da ga ukloni.

Jedan japanski šminker pokušao da ga pokrije šminkom, ali učino je samo da izgleda kao džinovska bubuljica. Prvi plaćen posao za Sindi bio je reklama u novinama "Marshall Field". Sindi je za tu reklamu dobila 150 dolara, a njen mladež niko nije ni pomenuo.

U svojoj biografiji Sindi je otkrila nepoznate detalje svog života
Michele Eve Sandberg / INSTAR Images / Profimedia 

Nakon što se prvi put pojavila na naslovnici američkog Voga sa svojim mladežom, niko ga nikada više nije ni pomenu, a, ironično, on je postao nešto po čemu je Sindi postala prepoznatljiva. Mladež je čak postao toliko popularan da su devedesetih žene crtale krejonom tačkicu iznad usne.

Brak i porodica

Sindi su mnogi pamtili po vezi sa glumcem Ričardom Girom. Zajedno su bili 6 godina, a onda su se čak i venčali u Las Vegasu. Ipak, koliko god želeli da uspeju činjenica je da nisu bili jedno za drugo. 

Sindi je bila u braku s glumcem Ričardom Girom
LFI/Photoshot / Avalon / Profimedia 

Sreću je našla kraj Randea Gerbera sa kojim je dobila sina i ćerku. U braku sa Randelom prvi put je poželela da bude majka, a kako je napisala u svojoj biografiji, ta želja je bila toliko jaka da je bila spremna da "žrtvuje svoje telo".

Tokom prve trudnoće ugojila se 28 kilograma i priznaje da je njeno telo nikada neće biti isto, ali dodaje da je biti roditelj "najnesebičnija stvar koju osoba može da uradi".

Sindi je godinama u srećnom braku
Shutterstock 

Njena ćerka Kaja krenula je njenim stopama, a već je imala sreću da postane zaštitno lice mnogih velikih brendova.

Sa druge strane, Kaja je stranice štampe punila i svojim vezama, najpre sa problematičnim glumcem Pitom Dajevidsonom, a onda se neko vreme šuškalo i da je u vezi sa koleginicom Karom Delavinj. Bila je i u vezi sa glumcem Džejkobom Elordijem, a  uplovila je i u glumačke vode dobivši ulogu u seriji "Američka horor priča".

Kaja je krenula stopama svoje majke
action press / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Kada je u pitanju Sindin sin Presli, zanimljivo je da se i on bavi modelingom, a u te vode krenuo je posle sestre Kaje.

Presli je svojim roditeljima često zadavao glavobolje zbog tetovaža koje voli, ali i brze vožnje zbog koje je svojevremeno bio uhapšen, čini da se za neke stvari konačno malo smirio. Pored modelinga, bavi se i fotografijom, a često se može videti u restoranu njegovog oca kako mu pomaže, pogotovo tokom pandemije.

Sindi je u braku s Rendijem dobila dvoje dece
Shutterstock 

Kada je u pitanju brak Sindi i Rendija Gerbera, neko vreme šuškalo se o njihovom razvodu. Tokom godina, saznalo se za mnogobrojne afere koje je imao, ali mu to slavna manekenka nije zamerila.

Ipak, izvori bliski paru kazali su da se par ipak udaljio tokom godina, te da nemaju više puno toga zajedničkog. Međutim, čini se da su prepreke ipak uspeli da prevaziđu, a ako je suditi po Instagramu, par i dalje uživa u ljubavi kao prvog dana.

Shutterstock, Youtube Lepa manekenka slavi 55. rođenendan

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!