Jedan od najvećih zavodnika svih vremena Antonio Banderas verovatno danas ne bi imao svetsku slavu, da nije bilo jedne žene koja je u njega verovala kada je bio, što se kaže, niko i ništa.

Reč je o njegovoj prvoj supruzi na koju su mnogi zaboravili, a koja je zaslužna za to što je postao velika zvezda. 

Tih devedesetih Antonio je na sve načine pokušavao da uspe u Holivudu. Bio je mlad, lep, zgodan, no, postojala je jedna prepreka - jezik.

Španski zavodnik gotovo uopšte nije govorio engleski, zbog čega se zbog čega je njegova supruga Ana Leza, koja je ovaj jezik pričala kao maternji, preuzela odgovoran zadatak da ga naučni engleski i pomogne mu u karijeri.

U tom trenutku, oni su bili u braku već nekoliko godina i važili su za jedan od najskladnijih parova španske scene.

Antonio Banderas i Ana Leza upoznali su se krajem osamdesetih, nakon što ga je ona gledala u jednoj predstavi u Španiji. Glumac nije krio da je bio osvojen na prvi pogled.

"Bilo je kod nje nečega što sam odmah razumeo. Morao sam da je upoznam", rekao je kasnije Banderas.

Bili su u vezi samo šest meseci kada su se venčali 27. jula 1987. godine, a potom su proveli još nekoliko srećnih godina zajedno.

No, bračnu sreću narušio je upravo glumac kada mu je pogled "zalutao" ka glumici Melani Grifit na dodeli Oskara 1989. godine.

No, ona je tada došla na svečanost sa suprugom Donom Džonsonom, iako ih to nije sprečilo da "očijukaju".

"Ugledao sam ovu prelepu ženu u krem haljini, s biserima", prisetio se Antonio kasnije i rekao da je odmah pitao režisera Pedra Almodovara ko je ona.

Ana Leza, koja je u tom trenutku imala iza sebe filmove "Filadelfija", "O ljubavi i senkama", "Anonimna kraljica", u potpunosti se posvetila Banderasovom najavljenom uspehu i trudila se da mu pomogne da savlada engleski i pripremi svaku ulogu najbolje moguće.

"Ona mi je pomogla da prevedem scenario za "Kraljeve mamba", da radim na njemu, mnogo mi je pomogla da izgradim samopouzdanje. Bez nje nikada ne bih dobio tu ulogu", rekao je glumac u jednom intervjuu.

Iako je i sama imala glumačku karijeru koju je trebalo graditi, Ana Leza je pristala da stavi svoje ambicije i planove po strani i s Antoniom se preselila u Ameriku kako bi ga podržala.

"Bilo je neophodno da idem s njim u Sjedinjene Države jer nije govorio ni reč engleskog, a ja ga govorim tečno", rekla je jednom prilikom Ana.

U međuvremenu, Antoniju Banderasu uspelo je da zakorači dublje u Holivud i igrao je u nekoliko tamošnjih filmova, a 1995. angažovan je za romantičnu komedije "Dvoje suvišnih", zajedno sa – Melani Grifit. Bio je to kraj njegovog braka s Anom.

Uskoro su Banderas i Grifitova na svakom koraku pokazivali ljubav i strast, a Ana Leza je nestala. Još uvek se pamti njena izjava da joj je "Melani Grifit ukrala muža".

Antonio Banderas sa Melani Grifit.
Shutterstock 

Razvod Banderasa od prve žene

Banderas se nije mnogo obazirao, pa se 1996. godine razveo od Ane, a u brakorazvodnoj parnici njoj je pripala ogromna svota novca, u vrednosti današnjih 3,4 miliona evra, zatim njihova vila u Madridu, mesečno izdržavanje u vrednosti današnjih 12.000 evra i 50 posto profita od svih Banderasovih filmova koje je snimio dok su bili zajedno.

I dok su Antonio i Melani sveže venčani i zaljubljeni do ušiju paradirali svetom zajedno, godinama se ništa nije čulo o Ani Lezi. Otkriveno je potom da se u novembru 2000. godine udala za Darmu Viljareala, s kojim je zasnovala porodicu u kalifornijskoj Santa Barbari.

Par je nakon venčanja dobio ćerke Klaru Mariju i Sofiju Makarenu, a od tada su se više puta selili i živeli u Španiji, Los Anđelesu, Abu Dabiju i Folsburgu.

Antonio Banderas i Melani u vreme bračne sreće.
Francisco Morales / Eyepix / Profimedia 

Kako su pisali španski mediji, cela njena porodica posvećena je budizmu, a Ana svakodnevno praktikuje meditaciju. Ipak, o njenoj privatnosti ne zna se mnogo, a obično je opisuju kao ženu koja je izgradila srećan život uprkos velikom razočarenju.

Sa druge strane, izraz "oteto - prokleto" pokazao se kao tačan u slučaju Banderasa i Grifit. Javna je tajna da je glumica bila veoma nesigurna, te da je konzumirala alkohol i droge, iako ju je Banderas u više navrata molio da sa tim prestane. 

Antonio Banderas sa Melani kasnije u braku.
Shutterstock 

U jednom trenutku je, uplašena da će je glumac ostaviti, počela da preteruje i sa intervencijama, i pored pokušaja Banderasa da je od toga odvrati. Nažalost, kako je vreme odmicalo, tako je njihov brak bio sve više na staklenim nogama, a šuškalo se da je Banderas i njoj uradio ono što je učinio prvoj ženi.

Pročitajte još: SA 66 JE DOBILA LICE ŽENE OD 40 ALI... Sve pada u vodu kada se vidi njeno telo u kupaćem - što je krila godine, krila je

Trebalo je nekoliko godina da par uspostavi dobar odnos, a danas su bliski prijatelji. Banderas je godinama u skladnom odnosu sa svojom 20 godina mlađom partnerkom Nikol Kimpel i konačno je sve loše ostavio iza sebe, a iako nema problem da se slika i da govori o bivšoj supruzi Melani, nećete ga čuti da svoju prvu ženu igde spominje.

Instagram Antonio Banderas ne krije koliko voli svoju devojku.

Bonus video:

ESPRESO TIKTOK: Britni Spirs se razvodi espreso tiktok

 Izvor: Glossy.rs/Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!