Nema sumnje da su Antonio Banderas i njegova bivša draga Mlani Grifit danas u sjajnim odnosima. Osim što se redovno viđaju zbog zajedničke ćerke Stele, slavni glumac je posebno dobrodošao u domu glumice i zbog njene ćerke Dakote kojoj je bio poput oca.

Koliko su bliski potvrdila je ona sama. "Potičem iz porodice sa više brakova i imao sam veliku sreću. Dobila sam bonus tatu za kojeg sam vremenom shvatila da je zapravo jedan od najuticajnijih ljudi u mom životu", rekla je Dakota Džonson jednom o Antoniju Banderasu.

Dakota Džonson odrasla je okružena ljubavlju.
Michael Hurcomb / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Glumac je tada jednu od najzanosnijih glumica, Melani Grifit upoznao na snimanju filma. Iskrice su odmah planule, te su veoma brzo uplovili u vezu. U to vreme, Grifit je već imala dvoje dece iz prethodnih veza. Sa bivšim suprugom, takođe glumcem Donom Džonsonom dobila je ćerku Dakotu, dok je sina Aleksandera dobila sa kolegom Stivenom Bauerom. 

Sa bivšima je ostala u dobrim odnosima, te nije bilo ni govora da se Banderas i jednom trenutka osetio kao stranac u porodici. Prema rečima same Dakote, oni su videli koliko je voleo njihovu majku i vremenom su počeli da ga doživljavaju kao drugog oca, a slatko ga zvali "Paponio" – mešavina reči "Papi" ("tata") i "Antonio". Njihov očuh je doneo malo španske ludosti u njihov život, kaže Džonson. Što je najvažnije, naučio je decu disciplini.

Njegova i Melanina popularnost bila je još jedna poteškoća koju je trebalo prevazići. Njihov sin i najmlađa ćerka nisu mogli da podnesu pažnju javnosti. Dakota je, s druge strane, bila drugačija; brzo je prihvatila svoju poziciju da je uvek u centru pažnje. Antonio se divio mudrosti svoje pastorke.

Banderas je prvi uočio glumački talenat mlade Dakote. Pozvao ju je 1999. da se pojavi u filmu Crazy in Alabama, koji je i sam režirao. U scenariju, devojka je imala samo nekoliko rečenica, ali je bila toliko predana svom poslu da je zahtevala učitelja glume.

Džonson se priseća da je rad na istom setu sa njenom majkom i očuhom bio neverovatno zabavan. Jedina stvar koja ju je uznemirila je to što je morala da brine o Steli, koja je tada bila veoma mlada.

Da li se talenat nasleđuje? Malo je verovatno, iako njegove pojedinačne komponente mogu biti. Dakota kaže da je snagu i dostojanstvo dobila od bake, a humor od majke.

Naučila je poštovanje od svog biološkog oca, ali sve živo i svetlo u njoj kao da dolazi od njenog očuha. Zahvaljujući njemu, naučila je da razume španski, i da voli flamenko i hamon. Štaviše, Džonsonova svog očuha smatra jednim od najvećih glumaca našeg vremena. To je shvatila tek kada je postala punoletna i uronila u profesiju. A važna stvar u Banderasu, prema Dakoti, jeste da se on nikada ne umori od pokušaja da se poboljša.

Dakota Džonson izuzetno je talentovana glumica.
Shutterstock 

Ali što je najvažnije, otkrio joj je magiju filmskog sveta. Antonio je jednom rekao za svoju pastorku: "Ona je moja ćerka, volim je. Nosio sam je na ramenima dok sam putovao po svetu."

Da, on insistira da je zove svojom ćerkom, i ponosan je na njen uspeh kao da je njegova rođena ćerka. Kada je glumica prvi put postala poznata, on je podelio svoje profesionalno mišljenje o njenom talentu. Banderas je izjavio da je ona višestruka umetnica, samo joj je potrebna prilika da to pokaže.

Dakota Džonson uvek je imala podršku Antonija Banderasa.
Shutterstock 

Inače, zanimljivo je da razvod nije uticao na Banderasov odnos sa decom. I dalje se sastaju skoro svakodnevno, izlaze zajedno i prate jedno drugo na crvenom tepihu. Oni takođe posvećuju dirljive govore jedni drugima dok primaju filmske nagrade.

Antonio je 2019. nagrađen Holivudskom filmskom nagradom za ulogu u filmu "Bol i slava". Pošto mu je Dakota uručila statuu, on je pobedu posvetio dvema ćerkama:

"Želim da ovo svojim ćerkama, jedna je ovde, Dakota, za nešto veoma jednostavno, jer me uvek zoveš papi! Nemaš pojma koliko ja to volim!"

Kada je reč o Banderasovom odnosu sa Melani, stvari nisu odmah postale dobre. Za to je bilo potrebno vreme, a deca su samo pomogla da se rane brže zaleče.

Melani i Antonio su prošli kroz tžak razvod.
Francisco Morales / Eyepix / Profimedia 

Podsetimo, njihova ljubav je pukla ponajviše zbog Melanine opsesije operacijama kojima je uništila lik, ali i zbog teškog problema sa alkoholom. Iako je išla na rehabilitacije, poroku se uvek vraćala, a uprkos molbama supruga, Melani nije želela da promeni loše navike.

Melani Grifit je preterivala sa operacijama.
Birdie Thompson/AdMedia / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Na kraju ju je to i koštalo. Droga i alkohol pojeli su i to malo lepote koje nije uništila filerima i botoksom, a Antonio je otišao dalje. 

Antonio Banderas nastavio je dalje nakon razvoda.
Instagram 

Dakota je govorila da bi pre umrla nego što bi uradila svom licu ono što je uradila njena majka, i danas je zakleti protivnik plastičnih operacija, čime je potvrdila da je u celoj priči bila na strani očuha i njegovog protivljenja bilo kakvim intervencijama.

Melani Grifit nije se smirila sa operacijama ni dan danas
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ipak, Antonio je bio uz svoju bivšu suprugu kada je prolazila najgore trenutke u životu i borila se sa kancerom kože. Tada su Grifitovoj najveća podrška i bili bivši muž i deca. No, sve loše uspeli su da ostave iza sebe i danas su veliki prijatelji.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!