Holivudski glumac Antonio Banderas poslednjih godina drži se van holivudske "halabuke" i drame, i uživa u mirnom, povučenom životu sa svojom partnerkom Nikol Kimpel, čemu je umnogome doprineo umalo kobna situacija od pre 6 godina, o kojoj je tek sada progovorio.

Antonio Banderas konačno je progovorio o srčanom udaru od kojeg ga je spasila devojka.
Marilla Sicilia / Zuma Press / Profimedia 

Naime, glumac je te 2017. imao srčani udar, a srećom, njegova devojka nije paničila i bukvalno mu je spasila život. Ipak, od tog trenutka Antonio je rešio da promeni život, a danas ovaj događaj opisuje kao prekretnicu za ono što je zapravo zaista važno u životu.

U razgovoru za časopis Radio Times, Banderas je govorio o svom novom filmu "Mačak u čizmama: Posljednja želja", te povezanosti filma sa svojim životom.

- Imao sam srčani udar pre šest godina. To je verojatno bila jedna od najboljih stvari koja mi se dogodila u životu. Bilo je to kao da sam stavio naočare i video ono šta je važno, kaže 62-godišnji glumac.

- Vratio sam se u Španiju i počeo da gledam na profesionalni život s druge ačke gledišta. Za mene život počinje kada neko kaže: “Akcija!" ili kada se zavesa digne, dodaje Banderas koji je 2017. bio hitno prebačen u bolnicu nakon što je osetio bolove u grudima tokom vežbanja. Kasnije je otkriveno da je to bio srčani udar.

Gostujući svojevremeno u emisiji “Jimmy Kimmel Live” glumac je objasnio kako mu je njegova devojka Nikol spasila život kada mu je dala veliku dozu aspirina.

- Kupila je aspirin, mislim da je bilo pet miligrama. Sledeće jutro kada sam počeo da imam  simptome i znao šta se događa, stavila mi je jedan aspirin u usta što mi je spasilo život. Tako da sam dobio drugu priliku i neke stvari su se od tada promenile u mom životu, prisetio se Banderas koji je između ostalog prestao i da puši.

Pušenje je zapravo bila jedna od poslednjih loših stvari koje je praktikovao, međutim, iako se on dozvao pameti, to ne važi za njegovu bivšu, Melani Grifit, koja je ponovo počela da puši, iako ima povećan rizik od srčanog udara.

melani grifit i dalje puši.
London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Melani su u poslednje vreme paparaci u par navrata uslikali sa modrim rukama, što je, prema rečima kardiologa, jedan od simptoma tromboze, a glumica ima i nov ožiljak na licu zbpog čega se šuška da joj se vratio rak.

melani grifit uslikana je sa ogromnim ožiljkom na licu.
London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ona i Banderas imali su turbulentan brak ponajviše zbog njene opsesije operacijama, a i sklonosti opijatima i alkoholu.

Antonio Banderas je ostavio melani kad više nije mogao da podnese njeno ponašanje.
Shutterstock 

Iako ju je molio da neke stvari ne radi, Melani, koja je bila opsednuta večnom mladošću, po svaku cenu je želela da ga zadrži i smatrala je da su fileri i operacije način. Nažalost, dogodilo se potpuno suprotno, i par se razveo.

Antonio Banderas danas je prijatelj sa Melani.
Francisco Morales / Eyepix / Profimedia 

Ipak, par je danas u prijateljskim odnosima, te se mnogi nadaju da će se i Grifit povesti primerom bivšeg muža i povesti više računa o zdravlju.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!