Slavna glumica Kristina Eplgejt dugo se nije mogla videti na nekom velikom događaju, ali ni u javnosti. Doduše, aktivna je na Instagramu gde je svoje pratioce obaveštavala o svom stanju. Podsetimo, čuvena lepotica i zvezda brojnih holivudskih blokbastera poslednjih godina ima ogromnih problema sa zdravljem

Bila je na vrhuncu slave kada joj je sa samo 36 godina dijagnostifikovan rak dojke. Iako je isprva od svih krila ovu informaciju, progovorila je o svemu dva meseca kasnije i istakla značaj ranog pregleda. Nakon lečenja, Kristini su odstranjeni jajnici i materica, kako rak ne bi napao i te organe.

Kristina Eplgejt imala je rak, a potom je ustanovljeno da ima multipla sklerozu.
Shutterstock 

Međutim, njenim mukama tu nije bio kraj. Glumica se 2021. susrela sa još jednom dijagnozom. Ona je na Tviteru na dan svog 50. rođendana otkrila svima da boluje odmultipla skleroze

Od tog trenutka, život glumice postao je neprekidna borba kako je bolest polako napredovala. Iz tog razloga nije se toliko pojavljivala na velikim događajima, iako je napravila par izuzetaka prošle godine. 

Kristina Eplgejt se teško kreće.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Zato je njen dolazak na dodelu Emi nagrada bilo pravo iznenađenje. Ona je bila nominovana za najbolju glumicu za komediju "Dead to Me", a na dodeli se pojavila u prelepom burgundi plišanom kompletu. 

Dok se pela na binu sa štapom, pomagale su joj kolege, a dok se salom proneo ogroman aplauz, glumica je uz osmeh rekla: "Hvala vam mnogo, o moj Bože, sad me je sramota što ste ustali. Za moje telo nije se pobrinuo Ozempik", našalila se glumica, misleći na lek za mršavljenje zbog kog se pola Holivuda "prepolovilo".

"Možda me znate iz serije 'Married with children', 'Samantha who' ili kao Džen Harding iz serije 'Dead to me'. Zaplakaću, plakaću još više nego što sada plačem. I svih ovih godina, bila mi je čast da igram smešne, problematične, kompleksne likove kao što su žene nominovane za sporedne uloge u komičnim serijama", rekla je Kristina kroz suze.

Pročitajte još: BILA NA DEJTU SA BREDOM PITOM, PA GA USRED SASTANKA OSTAVILA ZBOG DRUGOG: Možda je najlepši al' nju nije impresionirao

Eplgejtova je nedavno rekla da možda više nikada neće glumiti zbog bolesti koja joj oduzima moć kretanja.

"Ne mogu ni da zamislim da sada odem na snimanje. Multipla skleroza je progresivna bolest, i ne znam kako će napredovati. Nikada nema dobrih dana kada imate MS, samo malih i groznih", rekla je Kristina.

Njene reči raznele su na komade ljude na dodeli i one koji su je pratili preko mreža, 

Komentari nisu izostali. "Kakva žena", "Zaslužuje ovu nominaciju", "O bože, plačem", "Koliko divna glumica", pisali su ljudi, a među njima je bilo i njenih kolega koji su joj pružili podršku.

Podsetimo, Kristina je nakon bolesti promenila stil života i ishranu, a osnovala je i organizaciju "Right Action for Women", koja pomaže ženama koje su u rizičnoj grupi da plate testiranje i ispitivanja.

Glumica je u braku sa holandskim basistom Martinom LeNoblom od 2013. i par deli 11-godišnju ćerku Sejdi, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji u nastavku: 

instagram/christinaapplegatesm Pogledajte kako Kristina Eplgejt izgleda danas.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

SKLEROZA Kurir TV

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!