Kristina Eplgejt nekada je bila jedna od najlepših i najpopularnijih glumica Holivuda. Svetsku slavu stekla je nakon popularne serije "Bračne vode", a kasnije su se ređale uloge u hit dečijim filmovima i romantičnim komedijama poput "Bad moms", "Prince Charming", "Mars Attacks", "Surviving Christmas" i mnogim drugim.

Bila je na vrhuncu slave kada joj je sa samo 36 godina dijagnostifikovan rak dojke. Iako je isprva od svih krila ovu informaciju, pgorovorila je o svemu dva meseca kasnije i istakla značaj ranog pregleda. Nakon lečenja, Kristini su odstranjeni jajnici i materica, kako rak ne bi napao i te organe.

Kristini Eplgejt dijagnostifikovan je rak dojke sa 36 godina.
Shutterstock 

Sada, godinama kasnije, Kristina ističe da joj se nekad vrati strah zbog svega.

- Svaki put kada pogledaš svoje telo, setiš se šta si sve prošla - rekla je glumica. Međutim, njenim mukama tu nije bio kraj. Glumica se 2021. susrela sa još jednom dijagnozom. Ona je na Tviteru na dan svog 50. rođendana otkrila svima da boluje od multiple skleroze. 

Kristina Eplgejt obolela je od multipla skleroze.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

- Napunila sam 50 godina i imam multiplu sklerozu. Bilo je teško. Šaljem toliko ljubavi svima vama ovog dana. Mnogi danas boluju, a ja mislim na vas. Nađimo tu snagu da podignemo svoje glave.

Moja je trenutno na jastuku, ali se trudim - napisala je Kristina, dok su joj brojni pratioci u komentarima pružali podršku. Nakon ove objave, lepu glumicu je u nekoliko navrata bilo moguće videti u invalidskim kolicima, a fotografije je bilo teško gledati. 

Kristina je nakon bolesti promenila stil života i ishranu, a osnovala je i organizaciju "Right Action for Women", koja pomaže ženama koje su u rizičnoj grupi da plate testiranje i ispitivanja.

Dugo je nije bilo moguće videti u javnosti, međutim poslednje fotografije sa snimanja filma posebno su obradovale njene fanove jer se glumica kretala samo sa štapom, pa čak i bez njega, čime je jasno da je njeno stanje daleko bolje nego početkom godine. 

Kristina Eplgejt se kretala bez kolica.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Ona se nedavno oglasila na svom profilu i otkrila da je čeka veoma važan događaj ali i kako danas izgleda njena svakodnevica. 

"Predstoji mi veoma važna ceremonija“, napisala je uz snimak pet različitih štapova za hodanje.

kristina eplgejt je pokazala set štapova.
Twitter 

"Ovo će biti moj prvi izlazak u javnost od kada mi je dijagnostikovana MS. Štapovi za hodanje su sada deo moje nove normalnosti", nastavila je. 

Kristina Eplgejt dugo se kretala samo uz pomoć kolica.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Iako se Eplgejt bori da nađe snagu kako bi se izborila sa bolešću, velika podrška joj je i koleginica Selma Bler, kojoj je ista bolest dijagnostikovana 2018. Nakon dijagnoze, Bler se obratila Eplgejt i poručila joj da "je uvek tu za nju", a da se bolest i te kako može kontrolisati pokazala je nedavnim učešćem u popularnom šou programu "Ples sa zvezdama"

Eplgejt je u braku sa holandskim basistom Martinom LeNoblom od 2013. i par deli 11-godišnju ćerku Sejdi, te ostaje da vidimo njeno pojavljivanje na nekom od sledećih svečanosti u Holivudu nakon gotovo godinu dana, a mnogi misle da će baš iz razloga što može da hoda uz pomoć štapova, što je ogroman napredak, ponovo moći da bude ona stara.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!