Poznata glumica Kristina Eplgejt u svetu filma je od malena, a mnogi je i dalje najviše pamte po ulozi Keli Bandi iz hit serije "Bračne vode".

Međutim, kada je bila na vrhuncu karijere stigla ju je strašna dijagnoza. Sa samo 36 godina dijagnostifikovan joj je rak dojke, a iako je najpre krila od svih pravu dijagnozu, o tome je javno progovorila dva meseca kasnije ističući značaj ranog pregleda.

Glumica je odmah nakon dijagnoze započela lečenje, a obavljena joj je i dvostruka masektomija i preventivno odstranjivanje jajnika i materice kako rak ne bi napao i te organe, piše story.hr.

Sada, godinama kasnije, Kristina ističe da joj se nekad vrati strah zbog svega, kao i da nikad nije zaboravila kroz šta je prošla.

"Svaki put kada pogledaš svoje telo, setiš se šta si sve prošla" , rekla je glumica.

krstina eplgejt o borbi sa rakom i multiple sklerozom
Shutterstock 

Takođe, nakon bolesti promenila je stil života i ishranu, a osnovala je i organizaciju "Right Action for Women", koja pomaže ženama koje su u rizičnoj grupi da plate testiranje i ispitivanja.

Kristina kao glavnog krivca ističe i stres, te da je veoma bitno da ga svedemo na minimum. Takođe, dodala je da ju je rođenje ćerkice promenilo i izlečilo u smislu da konačno može da se fokusira i na nešto drugo osim bolesti.

Međutim, taman kada se pomislilo da su teška vremena konačno iza nje, glumica se susrela sa još jednom teškom dijagnozom 2020. godine. Naime, ona je otkrila na svom Tviteru da joj je postavljena dijagnoza multipla skleroze.

"Zdravo prijatelji. Pre nekoliko meseci dijagnostikovana mi je MS. Ovo će biti čudno putovanje. Ali dobila sam toliko podrške koja mi veoma znači. Bilo je teško. Kao što svi znamo, život ide dalje", rekla je glumica, a sledećim tvitom se nadovezala:

"Kao što je jedan od mojih prijatelja sa MS-om rekao: "Moram da se potrudimo i preuzmemo stvar u svoje ruke". I to je ono što ja radim. Zato sada tražim privatnost. Dok prolazim kroz ovo. Hvala svima".

kristina eplgejt na setu u invalidskim kolicima
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Kristina je dobila ogromnu podšku, a nedavno je na setu filma viđena u invalidskim kolicima kako bi se lakše kretala, a pomoćnici su joj prinosili stolice kako bi se što više odmarala u pauzama.