Vest da je naša proslavljena pevačica moćnog glasa, Marija Šerifović, postala majka uz pomoć surogata iznenadila je domaću javnost. Kako surogatstvo u našoj zemlji nije zakonom dozvoljeno, Marija se za to odlučila u Americi, s obzirom da godinama putuje u Los Anđeles, što poslovno, što privatno. 

Iako su na našim prostorima retke žene koje su na ovaj način postale majke, u svetu je to krajnje normalno, te se mnoge slavne dame odlučuju na ovakav način za dobijanje potomstva. U nastavku otkrivamo neke od najpoznatijih, kao i njihove razloge zašto su se odlučile za surogatstvo.

Paris Hilton

Paris Hilton iznenadila je nedavno sve vešću da je samo nekoliko meseci nakon što je postala majka dečaka, dobila i ćerku, oba puta uz pomoć surogata. Međutim, razlog je sve iznenadio.

"Odluku o surogat majčinstvu je bilo teško doneti", priznala je Hilton. "Volela bih to iskustvo rasta bebe u stomaku i osećanja udaraca i svih tih uzbudljivih trenutaka, ali moj život je upravo bio tako javan", nastavila je ona. "Iako je beba biološki moja i Karterova, odlučili smo da ga nosi surogat majka". Ono što je ljude posebno šokiralo je i priznanje bogatašice da je sinu prvi put promenila pelenu tek nakon mesec dana.

Kim Kardašijan

Kanje Vest i njegova, sada već bivša supruga Kim Kardašijan unajmili su surogat majku kako bi dobili treće dete, ćerku Čikago, a onda su to ponovili sa bebom broj četiri - sinom Psalmom.  

"Neverovatno smo zahvalni našoj surogat majci koja je ostvarila naše snove najvećim poklonom koji se može dati i našim divnim lekarima i medicinskim sestrama na njihovoj posebnoj nezi", napisala je rijaliti zvezda na svom profilu svojevremeno. Podsetimo, nakon druge trudnoće, porođaj više nije bio opcija za Kimzbog urasle placente zbog čega joj je doktor savetovao surogatstvo kao opciju.

Prijanka Čopra

Prijanka Čopra je još jedna od onih sa liste koja se za surogatstvo odlučila ne zbog zdravstvenog problema, već jer prosto - nije imala vremena da se posveti trudnoći i kako su neki tvrdili - nije želela da pokvari liniju. Ovo su mnogi dočekali na nož, naročito što je njena ćerka rođena ranije i provela je gotovo 100 dana na intezivnoj nezi. 

Sara Džesika Parker 

Sara Džesika Parker, zvezda serije "Seks i grad" i suprug Metju Broderik dobili su ćerke bliznakinje uz pomoć surogata.

Glumica je otkrila da su dugo pokušavali da prošire porodicu, te da su se za surogat majku odlučili kada im ništa drugo nije preostalo. 

Džejmi Čung

Džejmi Čung je priznala da je dobila decu preko surogat majke.
Instagram 

Glumica Džejmi Čung (39) iznenadila je javnost u oktobru prošle godine kada je objavila da je dobila blizance sa suprugom, kolegom Brajanom Grinbergom (44).

"Uplašila sam se trudnoće. Bojala sam se da stavim svoj život na čekanje na dve ili više godina. U mojoj branši čini se da vas lako zaborave ako ne radite mesec dana od poslednjeg posla. Stvari se tako brzo odvijaju u onome što radimo. Dakle, to je kompromis koji smo napravili zajedno kao par", ispričala je svojevremeno za "Today".

Džejmi Čung nije želela da pravi pauzu u karijeri.
SPOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Istakla je da je stigma, koja okružuje surogat majčinstvo, sveprisutna pa je to jedan od razloga zašto je trudnoću držala u tajnosti, iako je otkrila da je smrzla svoje jajne ćelije 2019. godine.

Kloi Kardašijan

Kloi je, baš kao i njena sestra Kim imala problema pokušavajući da ostane u drugom stanju. Međutim, veći je problem bio njen izbor partnera. Tako je, još kada je bila trudna prvi put, saznala da je njen partner Tristan Tomson vara. Nakon što su godinama pokušavali da izglade odnose, odlučili su se da njihova ćerka Tru dobije brata ili sestru, te su unajmili surogat majku. No i tada se saznalo za još jednu Tristanovu aferu, te se par razišao, a Kloi je danas samohrana majka ćerke i sina.

Naomi Kembel

Naomi Kembel dobila je decu uz pomoć surogata.
Profimedia 

Slavna manekenka Naomi Kembel postala je majka po drugi put i to u 53. godini, a oba deteta dobila je uz pomoć surogata. Manekenka je potvrdila da su deca njena, odnosno, da ih nije usvojila, ali oca naslednika čuva u strogoj tajnosti.

Lusi Lu

"To mi se samo činilo kao prava opcija jer sam radila i nisam znala kada ću moći da prestanem," rekla je glumica 2016. za PEOPLE zašto je odabrala surogat majka nosi njenog sina Rokvela Lojda.

"Odlučila sam da je to verovatno najbolje rešenje za mene i pokazalo se da je odlično", objasnila je samohrana mama.

Rebel Vilson

Slavna glumica u više navrata je javno govorila o svojoj želji da postane majka. Zbog toga se odlučila i na drastični gubitak kilograma jer joj je doktor rekao da će tako povećati šanse da zatrudni. Nažalost, usledio je i raskid sa tadašnjim partnerom, a Rebel se kasnije izjasnila kao lezbijka. Uplovila je u vezu sa ženom, a potom i iznenadila sve priznanjem da je dobila dete uz pomoć surogata.

Pročitajte još: "BILA SAM SUROGAT MAJKA SLAVNOJ ŽENI" Pomagla joj da dobije dete a ona joj vratila tako što je flertovala s njenim mužem

Gabrijel Junion

Lepa glumica Gabrijel Junion iznenadila je fanove 2018. kada je orkeila da su ona i njen suprug Dvejn Vejd dobili ćerku uz pomoć surogat majke. Ona je ranije pre toga govorila o zdravstvenom problemu koji ju je sprečavao da ponovo postane majka.

Amber Herd

Glumica Amber Herd takođe je dobila ćerku preko surogat majke. "Pre četiri godine odlučila sam da imam dete i želela sam da to bude pod mojim uslovima. Sada cenim koliko je radikalno za nas kao žene da razmišljamo o jednom od najosnovnijih delova naše sudbine na ovaj način", rekla je svojevremeno. "Nadam se da ćemo doći do tačke u kojoj je normalizovano da ne morate da imate prsten da biste imali dete".

Tajra Benks

2016. godine, supermodel i TV voditeljka Tajra Benks objavila je da je dobila svoje prvo dete preko surogata. Od tada je otvoreno govorila o svojoj borbi sa plodnošću i putu ka majčinstvu i isticala da je glavni problem bilo to što je čekala predugo.

Nikol Kidman

Nikol Kidman je dobila drugu ćerku uz pomoć surogata.
KAT / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kantri zvezda Kit Urban i njegova Oskarom nagrađena supruga glumica Nikol Kidman dobili su drugu ćerku uz pomoć surogat majke. Poznato je da je glumica u prošlosti imala problem da uopšte i ostane u drugom stanju, te je tako i izgubila bebu sa prvim suprugom Tomom Kruzom. 

Kameron Dijaz

Kameron Dijaz navodno je dobila ćerku uz pomoć surogata.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Lepa glumica već neko vreme uživa u braku sa rokerom Bendžijem Madenom, sa kojim je pre tri godine dobila ćerku u tajnosti, kako se šuška, upravo uz pomoć surogat majke. 

Hilarija Boldvin

Hilarija i Alek Boldvin otkrili su da su pored petoro dece koju imaju, dobili šesto, ćerku Mariju Lusi Vitoriju uz pomoć surogata.

Krisi Tajgen

Samo pet meseci nakon što su dobili svoje treće dete, Krisi Tajgen i Džon Ledžend objavili su da su dobili četvrto dete uz pomoć surogata. Poznato je da je u prošlosti Krisi imala problema da održi trudnoću, te je to bio jedan od glavnih razloga zašto su se odlučili da prošire porodicu na ovaj način.

Slavni koji su još dobili decu uz pomoć surogata su i: Bil i Đulijana Rančić, Džordž Lukas, Majkl Džekson, Elen Pompeo, Riki Martin, Elizabet Banks, Anđela Baset, Elton Džon, Denis i Kimberli Kvejd, Džimi Falon, Tom Ford, Robert Deniro, i mnogi drugi.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Surogat majka  mamayessenia/instagram

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!