Brojne slavne žene poput Kim i Kloi Kardašijan, Prijanke Čopre i mnogih drugih, decu su dobile uz pomoć surogat majki. Dok su se neke borile sa problemom neplodnosti, ili bile u visokom riziku po život zbog kojih bi živote izgubile i one i bebe, bilo je i onih koje su se zarad "pomodarstva", odnosno, da ne bi uništile liniju odlučile za majčinstvo na ovaj način. 

Kloi Kardašijan jedna je od onih koja je dobila dete pomoću surogata.
Hulu / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Sada se oglasila jedna od surogat majki slavnih, Šana Sent Kler, i ispričala kako to sve izgleda iz njene perspektive. Šana je inače frizerka i živi na farmi u Pensilvaniji gde sa svojim suprugom drži koze i kokoške. Imaju sva sina i ćerku, ali je nažalost, njeno prvo dete bilo mrtvorođeno, zbog čega, kako kaže, razume žal i patnju za detetom. 

Kako je rekla, u surogatstvo se nije upustila zbog novca jer su imali novca, već jer je to smatrala kao poklon koji može dati drugoj ženi. 

Prvo iskustvo je bilo prelepo. "Imale smo veoma različite živote, ali sam imala konekciju sa njom", započela je priču. "Surogat majčinstvo može doneti veliku radost – neverovatan je osećaj kada znate da ste ostvarili nečiji san i da ta osoba dobija bebu za kojom žudi. Ali imate dve žene, koje se možda nikada ranije nisu poznavale i verovatno dolaze iz potpuno različitih društvenih slojeva i koje se udružuju u ovom neverovatno intimnom procesu kako bi stvorile bebu", kaže ona.

Surogat majka objasnila je kako je to raditi sa slavnima.
Unsplash/Alicia Petresc Trudnica, trudnoća, srce

Tada je za surogatstvo dobila 50.000 dolara, a nakon par meseci, kontaktirala ju je jedna poznata žena čiji identitet nije želela da otkrije. 

"Volela sam njenu priču o tome kako je bila u ranim 40-im i pokušavala da ima bebu godinama, ali trudnoća nikada ne bi uspela. Nakon lepog iskustva sa prvom majkom, nisam videla problem sa tim", započela je Šana. 

Prvi put su se videle i zvanično upoznale na transferu prvog embriona u skupoj klinici za vantelesnu oplodnju u Njujorku, koja je bila opremljena kao hotel s pet zvezdica. Međutim, Šana kaže da se slavna dama "pokupila" i pre nego što je transfer bio završen, odnosno otišla odmah, bez i da se zahvalila.

"Već je imala neuspešne trudnoće i mislila sam da možda pokušava da se zaštiti od daljeg razočaranja", objašnjava Šana.

Nažalost, priča se ponovila, odnosno prvobitni transfer je bio neuspešan, nakon čega je slavna dama bila veoma nonšalantna. Nakon drugog transfera, odvela je i Šanu i njenog muža na večeru.

"Bila je gruba prema konobaru, birala je hranu sa menija za koju sam rekla da je ne želim i ismevala me kada sam rekla da neću vino. Gutljaj vina ne bi škodio, ali sam se spremala da obavim još jedan transfer i nisam smatrala da je prikladno. Čak je i flertovala sa mojim mužem", iskrena je Šana.

Drugi transfer je takođe propao nakon što je Šanin test trudnoće ponovo bio negativan. Tokom trećeg transfera koji je bio uspešan, dobila je šokantan poziv – slavna dama joj je rekla da je upravo dobila sina, kojeg je rodila druga surogat majka.

"Rekla je da želi da mi kaže pre nego što pročitam o tome u novinama — a kada sam nabacila da mi nikada nije rekla da ima drugu surogat majku, rekla je da nije imala obavezu da mi kaže."

Dve žene više nisu progovorile i dve nedelje nakon što je prekinula veze sa Ketrin, Šana je imala pobačaj. Dobila je oko 11.000 dolara – ugovor koji je potpisala sa Ketrin predviđao je isplatu od 45.000 dolara za bebu, 55.000 dolara ako se radi o blizancima i 60.000 dolara za trojke ili više beba.

Šana je potom objasnila da je najbitnija stvar koju je naučila kao surogat majka, da nikad ne žuri sa angažmanom, piše DailyMail.

"Verujem da obe žene moraju prethodno da sednu sa renomiranom agencijom za surogat majčinstvo, kako bi detaljno napisale šta očekuju od ovog putovanja. Ako to ne učinite, ima toliko stvari koje mogu poći naopako. Mislim i da su žene koje nose bebe drugima heroji i to je divna stvar, sve dok obe strane tačno znaju u šta se upuštaju", zaključila je Šana na kraju.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Bonus video:

SVAKA 5.000 ŽENA RODI SE BEZ MATERICE: Jovanović o surogat majčinstvu u Srbiji SVETSKE ZVEZDE POSTALE MAJKE ZAHVALJUJUČI OVOME Kurir televizija