Ana Đurić poznatija kao Konstrakta koja nas ove godine predstavlja na pesmi Evrovizije numerom "In Corpore Sano" već je uspela da promeni istoriju Evrovizije. Iz organizacije je stigla i zvanično priznanje čime je potvrđeno da je naša umetnica i te kako skrenula pažnju na sebe na najlepši mogući način.

Naime, u najavnom tekstu na sajtu Evrovizije mogu se naći biografski podaci naše umetnice, a njen nastup je opisan kao jedan od najintrigantnijih nastupa ovogodišnjeg izdanja takmičenja.

Pored Konstraktinih izjava, u tekstu se primećuje da se naša predstavnica upisala u istoriju Evrovizije.

Konstrakta se upisala u istoriju Evrovizije.
printscreen/youtube 

"Stihovi su na srpskom i latinskom, a to se prvi put dešava u istoriji Evrovizije, da se zna", navodi se u tekstu.

Ovo će biti prvi put ne samo da pesma sadrži latinski jezik, već i da se izvodi u kombinaciji sa drugim jezikom.

"Konstrakta nas vodi kroz tri minuta muzičke meditacije o fizičkom i mentalnom zdravlju, važnosti univerzalne zdravstvene zaštite i pogrešnom fokusu društva na standarde lepote", piše se na sajtu Evrovizije.

Konstrakta je privukla ogromnu pažnju svetskih medija.
ATA Images 

Konstrakta će se takmičiti za prolaz u finale sa Finskom, Izraelom, Azerbejdžanom, Gruzijom, Maltom, San Marinom, Australijom, Kiprom, Irskom, Severnom Makedonijom, Estonijom, Rumunijom, Poljskom, Crnom Gorom, Belgijom, Švedskom i Češkom Republikom.

Tokom prve polufinalne večeri, 10. maja, takmičiće se Albanija, Litvanija, Švajcarska, Slovenija, Hrvatska, Ukrajina, Bugarska, Moldavija, Portugal, Austrija, Grčka, Norveška i Jermenija.

Veliko finale ovogodišnje Evrovizije biće održano u subotu, 14. maja, a ukoliko ste propustili kako je izgledala Konstraktina prva proba, pogledajte video na kraju teksta.

Prva proba Konstrakte u Torinu tiktok/eurovision

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!