Nastup Konstrakte sa nestrpljenjem očekuju mnogi širom sveta, što nije ništa čudno s obzirom na to koliku je prašinu podigla naša predstavnica. Međutim, polazak u Torino nije prošao bez problema, te je najpre odustala jedna učesnica hora, a sada je došlo do novih izmena.

Naime, kako prenose tamošnji mediciji, scena, koju je dizajnirao i kreirao dizajnerski studio Atelier Francesca Montinaro, imala je niz problema sa pomeranjem delova “kinetičkog sunca” na rezervnim probama pre zvaničnog početka probe, navodi "Eurovoix news".

Kinetičko sunce koje predstavlja simbol ovogodišnje bine najpopularnijeg muzičkog takmičenja Eurosonga nije radilo kako treba, a sve je bilo vidljivo tokom prve Konstraktine probe. Pored tehničkih stvari, primetne su i promene u Aninom stajlingu, međutim, sve do sada nije bilo odgovora od strane evrovizijskog tima vezano za problematiku mehaničkog sunca.

Konstrakta je održala prvu probu u Torinu.
Printscreen 

Sada su se konačno oglasili nakon proba svih učesnika ne bi li razrešili dilemu oko kretanja kinetičkog sunca čiji opseg nije tako dobro predviđen zbog sistema motorizacije koji se koristi.

- Tokom tehničkih testova u Torinu, produkcijski tim je iskusio izazove koliko je vremena potrebno da se „sunce“ podesi na različite pozicije u vremenu između različitih izvođenja. Na kraju je odlučeno da sunce ostane u istoj poziciji tokom svih 40 pesama, kako bi se obezbedila fer konkurencija za sve učesnike - kažu ispred organizacije Eurosonga, a prenosi Eurovoix news.

Konstrakta će možda morati da prilagodi nastup.
ATA Images 

Prvobitna zamisao je bila da sunce ima dve strane, tj jedna strana ima svetla, a druga je u LED ekranima. Sunce je trenutno postavljeno tako da svetla budu okrenuta ka publici. Kao rezultat toga, brojne zemlje koje su trebale da koriste LED ekrane na suncu morale su da u poslednjem trenutku izvrše prilagođavanje svojih performansi, a da li će i Konstrakta izmeniti nastup ili ne, ostaje da vidimo na drugoj polufinalnoj večeri kada će se i održati nastup naše predstavnice.

Prva proba Konstrakte u Torinu tiktok/eurovision

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!