Praznične fotografije Ane Đurić Konstrakte izazvale su opštu histeriju na društvenim mrežama.

Brojni tviteraši izrazili su nezadovoljstvo i opleli po fotografijam kojima je zvanični nalog RTS za Evroviziju čestitao Uskrs.

Kako se moglo primetiti, mnogima se nije dopalo to što je Konstrakta pozirla ispored stolova koji su u obliku slova "Z".

Brojni korisnici Tvitera naveli su da nameštaj liči na latinično slovo "Z", slovo koje je postalo zabranjeno u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim znakom.

Oni su ovaj potez shvatili kao provokaciju, iako se sama Konstrakta nije bavila politikom niti davala bilo kakve izjave na tu temu.

"Zašto ovaj Z stočić? Nemoguće da nisu bili svesni simbolike slova Z u aprilu 2022… Izgubiće zbog ovoga ako se ovo probije"; "Ko je stavio stočiće sa slovom Z u jeku ruske agresije na Ukrajinu? Njeni ili vaši privatni politički stavovi su jedno, ali ovde predstavlja celu Srbiju. Sklanjajte ove slike sa zvaničnog naloga, pa makar bila i slucajnost"; "Brišite ovo, shvatiće se kao slovo Z i suspenzija ko kuća" samo su neki od komentara.

Kako bi se stalo u kraj negativnim komentarima i teorijama zavera, oglasio se Javni servis Srbije.

Konstrakta je uspela da se upiše u istoriju Evrovizije, a za to je stiglo i zvanično saopštenje.
printscreen/youtube 

SAOPŠTENJE RADIO TELEVIZIJE SRBIJE

Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo „Z“, ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“.

Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno.

Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu.

Konstrakta BRUTALNO ISKRENA: Nemam više vremena da budem Ana, sad sam Konstrakta Kurir televizija


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!