Šenon Doerti danas puni 51 godinu, a ova glumica je postala simbol borbe protiv raka dojke od kog boluje od 2015. godine. Šanen je slavu stekla serijom "Beverli Hils 90210" koja se 90-ih godina emitovala na malim ekranima. 

Ljubavni život

Šenon je 2003. godine pozirala za "Plejboj", a iza malih ekrana glumica je imala veoma uzbudljiv ljubavni život. Naime, ona se 1993. godine udala se za Ešlija Hamiltona, a njihov brak je trajao godinu dana.

Šenon iza sebe ima 3 braka
Shutterstock 

Pre dve decenije venčala se za Rika Solomona, a njim u braku je ostala godinu dana. Dok je snimala seriju "Charmed" bila je u vezi sa kolegom Džulijanom Makmanom.

Treći brak sa Kurtom Isvarijenkom donela je 2011. godina. Venčanje je bilo organizovano u Malibuu, a samo godinu dana pre svadbene ceremonije glumica je za magazin "People" izjavila da brak zahteva veliku posvećenost i da posle dva razvoda neće olako stati pred oltar.

Glumica je već godinama u braku s umetnikom Kurtom Isvarijenko koji joj je bio velika podrška tokom svih godina borbe s opakom bolešću.

Borba s karcinomom

Šenon Doerti godinama vodi tešku bitku s karcinomom dojke, koji je trenutno u četvrtom stadijumu. O svojoj bolesti pre nekoliko meseci je pričala na Instagramu, gde je prvi put pokazala i kako izgleda bez kose nakon tretmana hemoterapije, a sve s namerom da osvesti druge o važnosti redovnih odlazaka na preglede.

"Povodom meseca osvešćivanja o raku dojke, htela bih s vama da podelim više o svom putu od prve do druge dijagnoze. Da li sve lepo? Ne, ali je iskreno i delim ovo s nadom da ću edukovati ljude i malo im bolje predočiti kako izgleda rak. Nadam se da ću podstaći druge da redovno odlaze na mamografiju i prebrode strah od mogućih loših rezultata.

glumica je postala simbol borbe protiv raka dojke od kog boluje od 2015. godine
Shutterstock 

Meni je rak dojke dijagnostikovan 2015. godine. Podvrgnula sam se mastektomiji te tretmanima hemoterapije i zračenja. Često mi je krvario nos od hemoterapije. Ne znam da je li iko od vas ovo iskusio. Uveseljavala sam samu sebe noseći smešne pidžame koje mi je poklonila moja prijateljica Kristi. Jesu li mi zapravo popravljale raspoloženje?

Jesu! Izgledala sam urnebesno i smejala sam se samoj sebi. Humor mi je pomogao da prođem kroz ono što se činilo nemogućim. Nadam se da ćemo svi uspeti pronaći humor u nemogućim situacijama", napisala je Šenon.

Šanen je slavu stekla serijom "Beverli Hils 90210"
BENS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Šenon je o svojoj teškoj bolesti nedavno progovorila i u emisiji "Good Morning America".

"Ne želim da se ponašam kao da umirem. Želim da radim i ponašam se kao da se ništa ne događa, jer ću se boriti da ostanem živa", rekla je tada.

Vest da je njenoj bolesti u četvrtom stadijumu otkrila je u ferbuaru 2020. godine, tri godine nakon što se saznalo da je u remisiji.

"Mnogi ljudi kojima je dijagnostikovan četvrti stadijum bolesti jednostavno otpišu sami sebe. Pretpostavi se da više ništa ne mogu da rade, da ne mogu dati sve od sebe, a to nije istina. Volela bih da takva razmišljanja mogu da promenim i dati mi šansu da dokažem da je to pogrešno", ispričala je svoje želje glumica.

Podsetimo, Šenon je 2015. uspela da pobedi rak dojke, nakon što je prošla mastektomiju i hemoterapiju. Ipak, u februaru 2020. pozvana je rekla da joj je ponovo dijagnostifikovana bolest.

Šenon Doerti godinama vodi tešku bitku s karcinomom dojke,
Youtube 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!