Jelena Đoković, osim što je supruga našeg najboljeg tenisera, ujedno je i sinonim za zdrav život, a deklarisana veganka godininama se pridržava strogog režima ishrane bez mesa, mleka i šećera.

Međutim, mnogi ne znaju da je na takav tip ishrane prešla jer je morala, a ne toliko jer je želela, a upravo je o tome progovorila u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi". Kako je rekla, sve je počelo još tokom studentskih dana.

- Počela sam da razmišljam kako da preživim tri godine jer nisam imala novca da jedem u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živela u domu gde imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke - rekla je Jelena.

Jelena Đoković otkrila je da je postala vegan jer nije imala novca da jede po restoranima.
Adam Davy / PA Images / Profimedia 

Takođe, supruga našeg tenisera otkrila je da je jedan od razloga zašto je postala veganka strah od bolesti.

- Mislim da se ljudi posvete zdravijem načinu života onda kada im dijagnostikuju nešto. Sa veganstvom sam krenula i iz straha od bolesti. I to je najgori način da počnete i ne bih nikoga savetovala da bilo šta radi iz straha. Ja se trudim da to ne radim iz straha - poručila je tada Jelena.

Jelena Đoković kaće da je na veganstvo prešla i jer se plaši bolesti.
Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ona je rekla da je pitanje da li će do kraja života ostati vegan, ali da joj je za sada najvažnije da se dobro oseća.

- Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvek, ali ga ne jedem. Dobro se osećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako da živim ovaj život budna, sa energijom, zdrava - kazala je, dodajući da je važan i način pripreme hrane.

Jelena Đoković kaže da se njena i Novakova ishrana veoma malo razlikuju.
Elena Di Vincenzo / Zuma Press / Profimedia 

- Moja ishrana je 70 odsto sirova hrana, a trideset odsto skuvana. Najčešće jedem supu, bezglutensku testeninu, kinou, pirinač… Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organizujem oko obroka i srećna sam što imam partnera koji je kao i ja posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi ishrane se tek malo razlikuju - zaključila je tom prilikom Jelena Đoković.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!