Kada ste supruga jednog od najboljih tenisera svih vremena, logično je da javnost zanima svaki vaš korak i potez. Međutim, Jelena Đoković nije samo još jedna žena tenisera, naprotiv.

Aktivistkinja i humanistkinja inspiracija je mnogima, kako zbog životnih stavova, uspeha, tako i kada su u pitanju modni izbori, ali i fizički izgled.

I pored dvoje dece i više nego aktivnog stila života, Jelena je sačuvala sjajnu liniju i blistav ten, a na tom putu pomogla su joj zdrave navike i pravilna ishrana.

jelena djokovic jede sirovu hranu
John Walton / PA Images / Profimedia 

Iako može da priušti jela iz najboljih restorana i ličnog kuvara, te ne mora da se "bakće" kuhinjom, Jelena neretko sama sprema obroke, a najbolje od svega je što ne zahtevaju ni previše vremena, ni iskustva, a ukusni su i puni hranljivih nutritijenata.

Primer je i doručak koji je objavila jednom prilikom. Ovaj doručak za dvoje sadrži ovsene pahuljice, semenke konoplje, maka (korenska biljka), kamu kamu (voće slično trešnjama), kopriva, puter od badema, cimet, kakao, banana, jagode, borovnice i kokosovo mleko.

dorucak jelene djokovic
printscreen/instagram 

Možda ovo nije nabolji primer doručka koji biste mogli sami kod kuće jer većinu ovih namirnica ne koristimo ili čak i ne možemo pronaći na našem tržištu. Ipak, ono što možete da naučite od Jelene i Novaka je da meso, toliko uobičajeno na našoj trpezi, ne mora da bude baš uvek prvi izbor za ručak.

Za one koji bi da u svoju ishranu unesu više povrća, ovaj recept Jelene Đoković mogao bi da bude savršen.

"Šargarepa i paškanat, stavite malo sveže isceđenog soka od pomorandže i stavite u rernu dok ne potamni. Onda dolazi zabavan i neočekivan deo: stavite puter od susama (zove se tahini), prženog susama i koprive preko toga i pomešajte u tiganju. Brzo i lako i drugačije," napisala je Jelena uz jedan od recepata.

Jednom prilikom Jelena je otkrila na Instagramu i kako izgeda njen ishrana i koja su to pravila kojih se pridržava.

"Ne jedem meso, ribu, mlečne proizvode ili šećer. Moja dijeta je 70% sirova hrana, 30% skuvan (supa, testenina, kinoa, pirinač). Ja nemam problema sa glutnom, ali ga ipak radije izbegavam. Da li je teško? Ne, ako znate zašto to radite i ako ste dobro informisani o tome. I da, teško je naći pravu hranu, pripremljenu na zdrav način. Zato je organizacija i dobro informisanost ključna."

"Ja sam srećna što imam partnera koji je kao i ja posvećen da ostane zdrav i jak, vodi računa o ishranu (iako se naši režimi ishrane razlikuju malo," napisala je Jelena.

Jelenin moto je: "Hrana koju jedete je vaše gorivo za dan i život. Proverite da li ste odabrali pravu!", a njene fotografije dovoljno govore o tome koliko joj ovakav tip ishrane prija.

Instagram, Steven Paston / PA Images / Profimedia Jelena Đoković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!