Ona je jedna od najuspešnijih žena u modnoj industriji i jedna je od retkih koja se može pohvaliti titulom supermodela u pravom smislu te reči.

Naomi Kembel pistama je šetala u zlatno doba modelinga, u vreme tzv. ere supermodela koja je obeležila kraj osamdesetih i devedesete godine.

- Nikada više neće postojati ništa nalik eri supermodela. One su bile više od modela, nosile su poruku i predstavljale još mnogo toga.

Bilo je to izvanredno vreme, rekao je jednom modni fotograf Piter Lindberg koji je preminuo 2019. godine, ujedno i vizionar ere koja je promenila pogled na modu.

Naomi na reviji bredna OFF WHITE
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Uz Naomi, tada su sinonimi za glamur bile još i Linda Evanđelista, Sindi Kraford, Kristi Turlington i Tatjana Patitc, dobro poznata velika petorka koja žensku lepotu predstavila u drugačijem svetlu.

Naomi je obeležila eru supermodela koji su vladali 90 ih godina
Shutterstock 

Danas Crna Pantera, kako Naomi često nazivaju, ima 51 godinu, ali i dalje šeta modnim pistama najvećih giganta industrije, a bez ikakvog problema parira svojim duplo mlađim koleginicama.

Kao što je bilo i za očekivati, trenutno se nalazi u Parizu na Nedelji mode, a upravo je tamo nosila reviju za Off-White.

Mnogi su primetili da naomi u 6. deceniji na licu nema nijednu boru
Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Iako Naomi mnogi i dalje smatraju jednom od najlepših žena sveta, sada se u njenom najnovijem pojavljivanju mnogima činilo kao da izgleda drugačije nego inače.

Lice joj je izgledalo neuobičajeno zategnuto pa i malčice natečeno, a to je pokrenulo šuškanja da je na njemu nešto i te kako menjala.

Iako tvrdi da ništa nije radila, slavnoj manekenki mnogi ne veruju
Veeren -Christophe Clovis / Bestimage / Profimedia 

Iako nikada ništa nije priznala i kune u negu kože, skoro pa je nemoguće da žena s 51 godinom na licu nema nijednu boru.

Koliko god je nazivali institucijom sveta modelinga, jasno je kao dan da svoju lepotu održava i nečim jačim od samih kremica, tretmana i zdrave ishrane koliko god ona to pokušavala da sakrije. Kako se Naomi menjala od počeka karijere pa sve do danas, pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Shutterstock Koliko se slavna manekenka promenila

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!