Zajedno sa Naomi Kembel, Sindi Kraford, Kristi Tarlington i Tatjanom Patic, Linda Evanđelista je činila čuvenu petorku manekenki koje su vladale pistama svih poznatih dizajnera devedesetih godina.

Super model Linda Evanđelista (56) je otkrila da se pre pet godina podvrgla estetskom tretmanu koji joj je umesto da smanji zapravo uvećao količinu masnih ćelija.

„Postala sam, što bi rekli mediji, neprepoznatljiva“, napisala je ona na Instagramu.

linda evandjelista
Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia 

Naime, Linda se podvrgla CoolSculpting proceduri kako bi smanjila masne ćelije, ali su pojavile kontraindikacije na koje nije bila upozorena, zbog čega sada traži pravnu tužbu.

"Zbog ovog zahvata sam razvila paradoksalnu hiperplaziju masnog tkiva ili PAH, pojavio se taj rizik o kojem nisam bila svesna niti obaveštena pre cele procedure. PAH nije samo uništio moju karijeru, već i život. Poslao me je u ciklus duboke depresije, duboke tuge i najniže dubine samoprezira. Postala sam vuk samotnjak. Ovom tužbom krećem napred i nadam se da ću se osloboditi srama, zato i izlazim u javnost sa ovom pričom. Mnogo sam umorna od ovakvog života", napisala je ona.

linda evandjelista
Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia 

Dodala je da je to razlog zašto se povukla iz javnosti.

Kanađanka je istakla da je nakon toga bila na dve „bolne, neuspešne“ korektivne operacije.

„Mojim pratiocima, koji su se pitali zašto sam prestala da radim u trenutku dok su karijere mojih vršnjakinja napredovale, poručujem da je to zato što sam unakažena zbog procedure koja je uradila suprotno od onog što mi je obećano“, objasnila je Linda Evanđelista.

Podsetimo, kanadska manekenka Linda Evanđelista bila je jedna od najuticajnijih modela devedesetih godina. Bila je čak i muza čuvenog Đanija Versaćea i Karla Lagerfilda i zaradila je ogroman novac, a njena čuvena izjava ju je pratila gde god da je pošla "Neću ustati iz kreveta za manje od 10.000 dolara".

Kako je Linda izgledala dok je harala pistama, pogledajte u nastavku: