Kanadska manekenka Linda Evanđelista (55) bila je jedna od najuticajnijih modela devedesetih godina. Krasila je naslovnice preko 700 magazina širom sveta, i bila je sastavni deo 10 top modela, koje su promenile modnu industriju. Bila je i muza čuvenog Đanija Versaćea i Karla Lagerfilda i zaradila je ogroman novac.

U manekenske vode uplovila je sa 19 godina, kada je potpisala ugovor sa Elite Model Managementom i preselila se u Njujork. Zbog njenih fizičkih transformacija su je zvali kameleon, a povukla se 1998. godine. Nakon toga se povremeno pojavljivala u svetu mode, ali se nije dugo zadržavala.

Nakon što je prestala da se bavi modelingom njen izgled dosta se promenio. Ono što obožavaoci širom sveta zameraju slavnoj leotici je to da je nabacila previše kilograma, te ona danas izgleda gotovo neprepoznatljivo.

Linda Evanđelista
Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia 

Bivši top model se retko pojavljuje u javnosti, a slika snimljena pre par godina na ulicama Njujorka, iznenadila je mnoge. Naime, njen "novi" izgled nema gotovo nikakve veze s onim kakvom je pamtimo. Obučena u crno od glave do pete, sa očiglednim viškom kilograma, manekenka je tada šokirala svoje verne obožavatelje.

super modeli
#KnotOnMyPlanet via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

Brojni mediji se slažu da je Linda jedna od najboljih manekenki u istoriji mode, a Evanđelista je tokom karijere bila upečatljiva i svojim izjavam "Neću ustati iz kreveta za manje od 10.000 dolara", izjava slavne manekenke koja je ušla je u istoriju.

Upravo te reči su je pratile gde god je išla. Nastavila je da radi kao i pre, ali kasnije je priznala da joj nije bilo lako nakon te izjave.

linda evađelista
Apple Tv+ via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

Kako je Linda izgledala dok je harala pistama, pogledajte u nastavku: