Kim Kardašijan krasi novu naslovnicu "Vogue-a", suočivši se pritom sa oštrim kritikama za prisvajanje crnačke kulture. Uticajni modni blog Diet Prada uporedio je novi editorijal sa rijaliti zvezdom u glavnoj ulozi sa nizom fotografija koje su inspirisane crnačkom kulturom, ali i na kojima su glave zvezde slavne crnkinje - poput Bijonse i Naomi Kembel.

Kardašijanka je na novim fotografijama kosu stilizovala u duhu tradicionalnih afričkih frizura, a pozirala je u odeći nalik na onu koje nose crne ikone šoubiznisa. Zapravo, Diet Prada optužila ju je za takozvani blackfishing što je termin koji se upotrebljava kada neko iskorišćava crnačku kulturu i estetiku za svoje potrebe, odnosno kada se neko pretvara da je tamnoput ili bar mešane rase, a zapravo nije.

"Kim i Vog su rekli "Mesec crnačke istorije", napisali su u opisu. Ono što je zapravo najzanimljivije i što je podiglo puno prašine na Internetu jeste činjenica da je Naomi lično lajkovala ovaj post.

Ovo se nadovezuje na sve učestalije tvrdnje da Kim već godinama kopira Naomi Kembel u svakom smilu, a osim što u njoj vidi inspiraciju za outfite, mnogi misle da i u licu pokušava da liči na nju.

Komentari su bili prilično oštri, a publika ističe da je tajming posebno loš, s obzirom na da je u SAD-u u toku mesec crnačke istorije.

"Ovo je neukusno - ovo nam baciti u lice u ovom trenutku", "Umorni smo od toga da nas uče da Kim redefiniše lepotu, kada su crnkinje decenijama postavljale takvu vrstu lepote", "Ona bolesno želi da bude Naomi", "Svima nam je jasno da je Kim napravila imperiju pokušavajući da bude crnkinja. Od tela, muškarca i tako dalje..."

"Ovo je pogrešno na toliko nivoa", "Sve crne žene su bile nedostupne, jel?", "Što ne bismo uredili da mesec crnačke istorije ne bude crn", "Ceo imidž je izgradila na lažima", "Ovo je konačni dokaz da žena ima kompleks", samo su neke od opaski šokiranih korisnika Instagrama.

Kim nisu strane optužbe za blackfishing, pre svega zbog činjenice da potencira na pletenicama na svojoj glavi, a Kim je o tome progovorila prošle godine, rekavši "da nikada ne bi uradila ništa da prisvoju bilo koju kulturu". Ona je dodala i da ponekad na njen stil utiče 8-godišnja ćerka Nort, koja je mešane rase, a koja često traži da pravi kikice.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!