"Takav intervju zaista ne čujete često. To je dubok i značajan prikaz vojvode od Kembridža, ne samo kao člana kraljevske porodice, nego i kao osobe", stoji u izjavi kraljevskog izvora.

Preplavljen depresivnim osećanjima, princ Vilijam u podkastu otkriva detalje stravične nesreće kojoj je prisustvovao, a u kojoj je pomogao petogodišnjem dečaku Bobiju Hughesu, kojem je oštećen mozak.

Vojvoda od Kembridža taj nemili događaj opisuje kao okidač koji ga je mnogo promenio, a u intervjuu ističe koliko je pogođen te 2017. godine, kada je Bobi oboren od strane vozača koji je u to vreme pohađao autoškolu.

Princ Vilijam ne može da se oporavi od saobraćajne nesreće u kojoj je pomogao petogodišnjem dečaku.
i-Images, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia 

Princ Vilijam je opisao da se Bobi igrao sa drugarima ispred svoje kuće u Safron Valdenu u Eseksu, a da je vozač, kada je ugledao dečaka, pritisnuo gas umesto kočnice.

Dečaku, koji je u to vreme bio tek nekoliko godina stariji od prinčevog sina, princa Džordža, teško stradao mozak.

Kad je stigao na mesto nesreće, u glavi mu je bilo samo jedno: kako da pomogne tom dečaku.

- Te večeri sam otišao kući prilično uznemiren. Nisam plakao, ali u sebi sam osećao da se nešto promenilo. Osećao sam nekakvu napetost koja je rasla u meni. Bilo mi je toliko bolno, osećao sam se kao da ceo svet umire - rekao je Vilijam.

Princ Vilijam je i danas u kontaktu sa porodicom dečaka kojem je nakon nesreće oštećen mozak.
Yui Mok/PA Wire / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Razgovori sa kolegama i upoznavanje sa porodicom dečaka, omogućili su mu da vremenom pobedi svoje demone, izjavio je u podkastu koji će biti emitovan u ponedeljak.

Reč je o 38-minutnom intimnom razgovoru pod nazivom "Prince Vilijam: Time To Walk" koji je snimljen u februaru kao deo Apple-ove audioserije u kojoj slavne ličnosti dele sa javnošću svoje intimne uspomene.

U subotu uveče oglasila se i 40-godišnja majka dečaka, Kerli Hughes.

- Mislim da je Vilijam neverovatan, ne mogu dovoljno da mu se zahvalim. Ima dobro srce, divan je čovek i vrlo sam ponosna što ću jednog dana moći da ga zovem svojim kraljem - poručila je.

Princ je posle nesreće ostao u kontaktu s dečakovom porodicom.

Tri nedelje nakon nesreće je roditeljima, koji su napustili svoje poslove kako bi mogli da se brinu o sinu, napisao da želi da znaju da misli na njih:

- Kao otac, mogu da razumem vašu bol, ali vaš sin je u najboljim rukama, na njemu rade fantastični ljudi. Siguran sam da će mu biti bolje - glasila je poruka vojvode od Kembridža.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!