Poslednjih dana cela Britanija bruji o 18. rođendanu ledi Luiz Vidzor i to ne bez razloga.

Na mladoj devojci je ogromna odluka koja može da donese ogromne promene u kraljevskoj porodici.

Ukoliko odluči da koristi iskoristi titulu koja joj pripada to će dovesti do velike promene u tome kako će se od sada oslovljavati drugi članovi kraljevske porodice, počev od prinčeva Čarlsa, Vilijama i Harija, pa sve do malenog Arčija i Lilibet.

Istina je da titule koje nose članovi kraljevske porodice nisu trajne. Na primer, ledi Luiz Vindzor koja je juče napunila 18 godina, ne koristi titulu "Njeno kraljevsko veličanstvo" ili "princeza" - iako ima pravo na to. Ali sada je odrasla i u očima zakona, mogla bi da usvoji neku od ponuđenih titula ako to želi.

ledi luiz vindzor
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Na dan venčanja 2011. godine, princ Vilijam je dobio titulu vojvode od Kembridža. Ali od momenta kada se njegov otac princ Čarls popne na tron, naslediće njegovu titulu Princa od Velsa - koja je rezervisana za muškog naslednika prestola.

I ne samo to, on će postati i vojvoda od Kornvola, vojvoda od Rotseja kada je u Škotskoj i grof od Čestera.

princ vilijam i kejt midlton
Alberto Pezzali-AP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Isto važi i za Kejt Midlton koja će nakon krunisanja Čarlsa postati princeza od Velsa - titula koju je ranije imala njena pokojna svekrva princeza Dajana. A kada se Vilijam na kraju popne na tron, ona će postati kraljica supruga, što znači da će verovatno postati kraljica Katarina - Katarina je njeno pravo ime.

kejt midlton
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Odluka ledi Luiz uticaće i na Harijevu i Megninu decu koja trenutno nemaju nikakve titule. Njeno prihvatanje zvanja značilo bi i da bi Harijeva i Meganina deca "pala" u redu za bilo kakvu titulu.

Inače, ledi Luiz predstavljaju i kao najnovije tajno oružje kraljice Elizabete. Ona je inače ćerka princa Edvarda i Sofi Veseks i najmlađa unuka kraljice i pokojnog princa Filipa. Takođe, mnogi tvrde upravo da je lepa Luiz omiljena Elizabetina unuka.

Nakon što je osovjila srca mnogih kada je ove godine držala dirljivi govor o svom pokojnom dedi princu Filipu, neki kraljevski stručnjaci veruju da bi ona mogla da igra ključnu ulogu u Firmi u budućnosti. Ona je osoba na koju kraljica može da se osloni, pogotovo jer je od svih unučića ona najbliža njoj.

Kako kažu izvori bliski kraljevskoj porodici, kraljica je jedino sa Luiz pravila ustupke, te devojčica dugo godina nije znala da su kraljica i njena baka Elizabeta ista osoba.

ledi luz vindzor
Mark Stewart / Camerapress / Profimedia 

Ostaje da vidimo da li će Luiz zaista ispuniti kraljevska očekivanja ili će ipak odlučiti da se odrekne kraljevskih titula čime bi mnogi, bez sumnje odahnuli.