Dugoočekivani film "Gučijevi" (House of Gucci), u kojem glavne uloge igraju Ledi Gaga i Adam Drajver, prvi put priča priču o potresnom događaju u modnom svetu kada je Patricija Ređani Martineli, bivša supruga Mauricija Gučija, naručila njegovo ubistvo.

Kako je film probudio stare duhove, javnost je sve više interesuje za ovu čuvenu porodicu, posebno za Patriciju, ali malo ko zna gde je i kako danas izgleda prava 72-godišnja Crna udovica, kako je prozvana nakon ubistva.

Patricija je rođena u Vignoli na severu Italije. Odrastala je u siromašnoj porodici i nikada nije upoznala svog oca, a kada joj je bilo 12 godina, majka joj se udala za Ferdinanda Ređanija.

Patricija Ređani kao mlada je bila prava lepotica.
EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Sa 22 godine upoznala je Mauricija Gučija na jednom svečanom prijemu, a dve godine kasnije su se venčali i preselili u Njujork. Gučijev otac Rodolfo isprva nije odobravao njihov brak i verovao je da Patricija samo koristi priliku da se dokopa novca. U braku sa Mauricijom dobila je dve ćerke Alesandru i Alegru.

Dvanaest godina živeli su u Njujorku, a onda su odlučili da se vrate u Milano. Guči je supruzi jednog dana 1985. godine rekao da ide na poslovni put u Firencu, a sledećeg dana poslao je Patriciji poruku preko prijatelja, poručivši joj da je brak među njima gotov.

U braku sa Mauricioj dobila je dve ćerke
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Godine 1992. Patriciji je dijagnostikovan tumor na mozgu koji je uspešno odstranjen, a dve godine kasnije službeno se razvela od Mauricija. Zahtev bivšeg supruga bio je da se odrekne prezimena Guči, a zauzvrat će godišnje dobijati 1.47 miliona dolara odštete.

A onda je 1995. svetom protutnjala vest da je Guči ubijen ispred svoje kancelarije. Tog dana Patricija je u svoj dnevnik zapisala "Ne postoji zločin koji se ne može kupiti. Raj".

Patricija Ređani osuđena je na 29 godina zatvora.
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Gospođa Ređani je na suđenje došla u visokim štiklama i budni, noseći Gucci maramu oko vrata.

Patricija Ređani osuđena je na 29 godina zatvora, potom joj je kazna smanjena na 26. Tokom služenja zatvorske zatvorske kazne, pokušala je da se ubije, ali život su joj spasili zatvorski čuvari.

Patricija Ređani pokušala je da se ubije u zatvoru.
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Kada su joj napokon ponudili ranije oslobađanje iz zatvora "San Vitore", rekla je da nema nameru da radi bilo koji fizički posao i da bi radije ostala u ćeliji sa Bambijem, njenim kućnim ljubimcem.

- Nikada u životu nisam radila i sigurno neću početi ni sada - rekla je na sudu u Milanu. S vremenom je počela da se ponaša normalnije, pa joj je kazna na kraju smanjena i 2016. godine izašla je iz zatvora.

Odmah po izlasku prošetala je poznatom milanskom ulicom "Via Monte Napoleone", noseći velike sunčane naočare, okićena zlatnim ogrlicama i držeći papagaja aru na ramenu.

Patricija Ređani ne odvaja se od svog ljubimca.
enrico bona / IPA / Profimedia 

Danas je vlasnica modno-juveliste radnje u Milanu, u kojoj provodi najviše vremena, a navodno i sama dizajnira pojedine komade.

- Bolje je plakati u "rols-rojsu" nego biti srećan na biciklu - poznata je izjava žene koja danas sve teže hoda, ali ne propušta priliku da troši Gučijev novac i obilazi skupocene modne prodavnice i restorane.

U galeriji u nastavku teksta pogledajte kako Patricija izgleda danas, kada ponovo uživa u bogatstvu koje je dobila od pokojnog muža.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia Patricija Ređani danas živi od miliona koje je dobila od muža.