Publika će uskoro imati prilike da gleda dugoočekivani film Ridlija Skota "House of Gucci", u kome glavnu ulogu ima jedna od najpopularnijih pevačica današnjice Ledi Gaga.

Ona tumači ulogu ozloglašene Patricije Ređani, ili kako ju je italijanska javnost prozvala Crna udovica, zbog činjenice da je naručila ubistvo svog bivšeg muža Maurucija Gučija, nekadašnjeg vlasnika modne imperije "Gucci".

Kako mediji prenose Patricija nimalo nije bila oduševljena izborom uloga, ali ni time što se cela priča vrti isključivo oko ubistva, umesto da se fokusira na nasleđe slavne porodice.

- Nije imala toliko saosećajnosti čak ni da dođe da me upozna, da iz mojih usta čuje šta se desilo - rekla je Patricija, ali odgovor od Gage nije dobila.

patricija redjani
Mimmo Carriero/IPA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ipak, u najnovijem intervjuu koji je dala za britanski "Vogue", u kom je, između ostalog, pozirala potpuno gola, Gaga je konačno odgovorila na pitanje zašto ne želi da upozna Gučijevu udovicu.

- Nisam želela da bilo šta utiče na moj objektivni doživljaj Patricije Ređani - započela je Gaga u intervjuu.

Potom je objasnila zašto ne želi da upozna Patriciju.

- Rekla sam sebi na početku snimanja da niko neće da mi kaže ko je bila Patricija, pa čak ni Patricija - rekla je Gaga.

- Nisam sigurna da li želim da je upoznam nakon premijere filma. Nisam sigurna da li bih imala o čemu da pričam sa ženom koja je naručila nečije ubistvo - rekla je pop zvezda.

ledi gaga na snimanju filma
Gucci via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

Ko je zapravo Patricija Ređani?

Ćerka vozača kamiona o kojoj javnost jako malo zna 1973. godine udala se u Guči porodicu, tačnije za Mauricija s kojim je dobila dve ćerke. Idiličan život u raskoši kojem se Patricija prepustila u potpunosti, postao je njena najveća noćna mora nakon 12 godina braka.

Ostavio ju je zbog mlađe žene, nekoliko godina nakon toga službeno su se razveli, a Patricija je dobila 500.000 američkih dolara godišnje alimentacije.

Ubrzo nakon razvoda dijagnostikovan joj je tumor na mozgu koji je prebolela bez većih posledica, a onda je elegantno naručila ubistvo svog supruga. Patricija je plaćenom ubici platila sumu koja je približna 300.000 evra.

patricija redjani
EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia 

“Moram da priznam da sam tada stvarno htela da ga se oslobodim. Želela sam to da uradim i pitala ljude iz okoline da li hoće da mi pomognu, ali moje namere su se tu završile – čista opsesija, čista želja”, objasnila je.

Nikada, do kraja suđenja do kog je došlo kasnije, nije priznala da je naručila ubistvo. Suđenje je naravno pobudilo interes javnosti i tada je zaradila nadimak "Crna udovica".

mauricio guci
EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Posle suđenja, Patricija je proglašena krivom zbog naručenog ubistva i osuđena na 29 godina zatvora.

Kazna je posle uložene žalbe smanjena na 26 godina. Poslednje dve godine, bilo joj je dozvoljeno da izlazi iz zatvora i vodi svoj modno-juvelirski biznis u Milanu. Na ramenu je gotovo uvek nosila makao papagaja. Puštena je iz zatvora 2017.

patricija redjani
enrico bona / IPA / Profimedia 

Apelacioni sud u Milanu je odlučio da će tada 67-godišnja gospođa Ređani, iako je naručila suprugovo ubistvo, dobijati pozamašnu godišnju sumu iz muževljeve ostavštine i to zbog sporazuma koji je Mauricio potpisao 1993. dve godine pre nego što je ubijen.

Takođe će joj retroaktivno isplatiti novac koji nije primala dok je bila iza rešetaka, što je ukupno više od 18 miliona evra. Imovinu Mauricija Gučija su nasledile njihove ćerke Alegra i Alesandra Guči, i one će majci morati da isplaćuju godišnji bonus.

"Sanjam o povratku u Guči, još uvek se osećam kao Guči, u stvari sam najviše Guči od svih. Došla sam iz sveta dragulja i želim da se u njega vratim ", izjavila je nedavno i time potvrdila da je oduvek znala gde joj je mesto.

"Nikada u životu nisam radila, pa neću ni sada", pa dodala: "Radije bih plakala u Rols-Rojsu nego bila srećna na bicikli". U jednom od poseldnjih intervjua koje je dala Patricija je izjavila da bi volela da se cela priča napokon zaboravi.

Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia Patricija Ređani danas živi od miliona koje je dobila od muža.