Film "House of Gucci" nedavno je imao svetsku premijeru, a priča koju prati ne prestaje da intrigira javnost godinama unazad.

Ipak, ekranizacija najvećeg zločina u svetu mode, kako ga mnogi nazivaju, ponovo je probudila mnoga pitanja, ali i interesovanje javnosti za život Patricije Ređani i njenog bivšeg supruga Maurijica čije ubistvo je naručila.

Crna udovica Ređani bila je osuđena na 29 godina zatvora, odležala je 18 godina i od 2016. je na slobodi. Neretko je govorila o svom zlodelu, ali bez imalo kajanja. Kad su je novinari jednom pitali zašto nije sama pucala u Mauricija, odgovorila je da loše vidi, a nije želela da promaši.

Osim na stvarnoj životnoj priči, film se temelji i na knjizi Sare Gaj Forden iz 2001, "The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed". Mauricijeva i Patricijina ljubavna priča imala je zanimljiv početak, on se u nju fatalno zaljubio, dok se njoj najviše svidelo njegovo bogatstvo.

patricija redjani nekada
EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Venčali su se 1972. i u braku dobili dve ćerke, Alesandru i Alegru. Život ovog para bio je raskošan i pun luksuza, putovali su po svetu, imali nekretnine po Evropi i SAD-u i družili su se sa sebi sličnima, bogatim i slavnim osobama, poput porodice Kenedi.

Nakon što je Rodolfo Guči preminuo 1983., na čelu modne kuće Guči nasledio ga je upravo Mauricio i od tada su stvari krenule nizbrdo.

Mauricio je prema Patricijinim rečima, prestao da sluša svoju suprugu i počeo je da donosi pogrešne poslovne odluke, zbog čega je zapao u dugove, a na kraju i morao da proda svoj udeo u Gučiju. Patricija mu to nikad nije oprostila, a iako su se službeno razveli 1991., uvek ga je oslovljavala kao "moj suprug".

mauricio i patricija guci sa cerkama
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Nakon brakorazvodne parnice, Patricija je smatrala da nije dobila dovoljno finansija, koja je iznosila 900 hiljada funti godišnje, a bojala se da će se Mauricio ponovo oženiti novom devojkom Paolom Franći, kao i da će ona i njene ćerke ostati bez prihoda.

Uz pomoć saradnika, angažovala je Benedeta Karaula da hladnokrvno ubije njenog bivšeg supruga.

maurucio guci
EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Patricija je bila glavni osumnjičeni za Mauricijevo ubistvo, ali trebalo je da prođu tri godine dok se klupko odmotalo, a prava istina je izašla na videlo. Ovakav skandal bio je neviđen u visokoim krugovima modne industrije.

Patrizia je 18 godina provela u zatvoru, a iz njega je puštena 2014. godine, a njene reči i danas se pamte."Oni me trebaju. Još uvek se osećam kao Guči, zapravo ja sam najviše Guči od svih njih".

Očigledno je da Ređani živi u svom svetu, a oglasila se i u vezi novog filma. Izborom Ledi Gage kao glumice nikako nije zadovoljna, a posebno joj je zasmetalo što je Gaga nije kontaktirala pre snimanja i dok se pripremala za ulogu.

patricija redjani danas
enrico bona / IPA / Profimedia 

A šta se dogodilo s ljubavnicom, a potom i partnerkom Mauricija Gučija, Paolom?

Italijanska dizajnerka enterijera bila je Mauricijeva prijateljica iz detinjstva, ali ponovno su se povezali 1990. godine nakon raspada brakova. Par se uselio zajedno u raskošni stan u Milanu, a brak su počeli da planiraju kada je njegov razvod od Crne udovice napokon okončan 1994. godine.

"Odmah smo se zaljubili, a Mauricio mi je uvek govorio da smo dve polovine iste jabuke", govorila je dizajnerka čiju je ljubavnu priču prekinula smrt. Dan nakon ubistva, Paoli je naređeno da napusti stan u kojem su živeli zajedno, jer mu nije supruga i da nema pravo na imovinu.

Crna udovica se vrlo brzo uselila u isti s ćerkama. 2001. godine, a Paola je doživela novi životni udarac.

Njen sin, kojeg je dobila s bivšim suprugom, izvršio je samoubistvo sa samo 16 godina. Gubitak sina je uništio dizajnerku koja je naknadno osnovala dobrotvornu organizaciju s bivšim suprugom u znak sećanja na nikad prežaljenog sina.

Kasnije je otkrila kako je taj čin bio potpuno neočekivan, "bljesak tinejdžerskog ludila", jer je on uvek bio srećan dečak. Fotografije sina i Mauricija još uvek drži svuda po svojoj kući.

"Volim njihova lica, volim da ih pozdravim, pa makar i na fotografiji", izjavila je plavokosa dizajnerka koja je 2010. godine objavila svoju autobiografiju pod nazivom "L'Amore Spezzato", što u prevodu znači slomljena ljubav.

Tamo je detaljnije pisala o ljubavi s Gučijem, sinu, ali i tome kako je tugu nadišla kroz svoja umetnička dela. Paola danas ima 68 godina i dalje živi u Milanu